DNB Regnskap

Nå kan bedriften din se klimaavtrykket via DNB Regnskap

Energi.AI vil tilby fullautomatiserte karbonregnskap for kunder som benytter DNB Regnskap.

DATADREVET: - Energi.AI er det første selskapet i verden som lager helautomatisert karbonregnskap med maskinlæring, sier Anders H. Lier, til venstre. Foto: Energi.ai
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 06. sep 2022
Artikkelen er flere år gammel

Energi.AI hjelper bedrifter til å bli klimanøytrale ved at de enkelt får en oversikt over sine klimautslipp. Integrert med DNB Regnskap vil Energi.AI tilby et effektivt verktøy der finansielle data leses fra regnskapssystemet, og informasjonen konverteres til et klimaavtrykk.

Anders H. Lier, daglig leder i Energi.AI, understreker at det grønne skiftet ikke kan gjennomføres uten at bedrifter har full oversikt over egne data. Data er nøkkelen.

– Energi.AI er det første selskapet i verden som lager helautomatisert karbonregnskap med maskinlæring. Modellen er utprøvd med data fra over 70 000 bedrifter. Vi har en datadrevet tilnærming som gjør at bedrifts-Norge lett kan se hvordan de kan bidra til det grønne skiftet, sier Lier.

- Energi.AI er det første selskapet i verden som lager helautomatisert karbonregnskap med maskinlæring
Anders H. Lier

– Dette er banebrytende

DNB Regnskap er bygd på Uni Micro sin IT plattform, en av Norges ledende selskaper for økonomisystemer.

– Sammen med Energi.AI vil vi nå gi våre kunder mulighet til å starte reisen for å bli klimanøytrale. Vi bruker internasjonale standarder for å beregne klimaavtrykk og bruker regnskapsdata for å forstå alle utslipp våre kunder har. Dette er banebrytende. Vi har sett på mange slike løsninger, men har ikke funnet noen som er så effektive som Energi.AI, sier Kjartan Brurås Solvi, daglig leder i Uni Micro.

Viktig pådrivere

DNB ønsker å bidra til bærekraftig omstilling, og bruker sin kompetanse til å yte banktjenester for å hjelpe kundene i en bærekraftig retning.

– Bærekraftig utvikling er den utviklingen som tilfredsstiller dagens behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners mulighet til å tilfredsstille sine behov. Det er derfor viktig at vi kan hjelpe bedrifter med å forstå hvilke klimaavtrykk de har og deretter hva de må gjøre for å redusere sine utslipp, sier Inger Broberg Lodding, forretningsutvikler for DNB Regnskap.

Vi kan hjelpe bedrifter med å forstå hvilke klima-avtrykk de har
Inger Broberg Lodding
Om selskapene

Energi.AI leverer en banebrytende teknologiplattform for å sikre at bedrifter kan bli klimanøytrale. Energi.AI har en unik datadreven strategi hvor det brukes maskinlæring og kunstig intelligens for å gi konkrete kontekstuelle anbefalinger for bedrifter. www.energi.ai

Uni Micro er leverandør av teknologi og økonomisystemer. Uni Økonomisystem brukes av over 30 000 selskaper i ulike størrelser og bransjer. SoftRig er deres utviklings- og distribusjonsplattform og inkluderer et komplett utviklings- og distribusjonsmiljø i skyen. www.unimicro.no

DNBs overordnede mål er å nå netto nullutslipp fra finansierings- og investeringsvirksomhet innen 2050. For å klare dette har konsernet satt delmål om å redusere utslippene som finansieres fram mot 2030, samt finansieringsmål for bærekraftige aktiviteter. DNB skal være en pådriver for en bærekraftig omstilling, og skal bruke sin posisjon og kompetanse til å aktivt hjelpe kundene i en mer bærekraftig retning gjennom rådgivning, finansiering og tydelige krav.