DNB NXT
Gründerne bak Klimato stakk av med premien på 200.000 kroner i pitchekonkurransen 100 Pitches.
- Det er ren lykke! Man blir så himla glad. Vi har jobbet med dette i fem år. Helger og kvelder, også når vi gikk på universitetet jobbet vi med dette. Det er jätteroligt!, sier én av medgründerne av Klimato, Christoffer Connée, da vi spurte vinneren av 100 Pitches «Hva føler du nå?».
Vi jobber for å minske utslippene i matindustrien
- Vi er veldig stolte over alle som jobber i Klimato. Vi er et team på 20 personer, og har et kontor i London og et i Stockholm, sier Connée.
– Vi jobber for å minske utslippene i matindustrien. Vi har utviklet et digitalt produkt mot restauranter, hotell, skoler, catering-selskaper slik at de kan beregne klimautslippet på innkjøpene eller rettene som serveres. Det er ikke for å peke finger på sine restaurantgjester, men for å veilede og inspirere til mer klimasmarte valg, sier gründeren.
Vi har utviklet et digitalt produkt
- Vi har også en rapportfunksjon. Store selskap setter ofte klimamål, de må kunne beregne utslipp og rapportere på dette.
– Det er et bra spørsmål. 200 000 norske kroner er veldig mye penger for en gründerbedrift, så det må vi få lov å tenke litt på, sa den glade vinneren.
DNB har i samarbeid med Oslo Innovation Week arrangert 100 Pitches de siste månedene. I kveld var det finale og åtte selskaper var med helt til slutt.
I juryen satt Rasmus A. Figenschoug, som leder små og mellomstore bedrifter i DNB. De andre jurymedlemmene var Leva Sibilla Strupule, medgründer av Material Mapper, Lauga Oskarsdottir, partner i Firda, Bjarne Kveim Lie, medgründer og partner av Verdane og Andreas Helbig, leder av Atomico.
Klimato vant fordi de tar opp problemet med matsvinn og ser på resultater for karbonavtrykk
- Klimato vant fordi de tar opp problemet med matsvinn og ser på resultater for karbonavtrykk. Vi ser at de allerede har betalende kunder og har allerede imponerende gjentagende inntekter. Og vi ser hvordan de kan vokse videre med ytterligere inntekter med aggregering av data, sier Rasmus A. Figenschou.