Nå kan du bytte inn gamle sko og få rabatt på nye

Gründeren av sirkulærskoene New Movements ligger an til å firedoble omsetningen.

SIRKULÆR VISJON: – Målet vårt er å lage kvalitetssko som varer, men det er også mulig å levere tilbake gamle sko til oss, sier gründer Martin Evensen. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 01. nov 2022
Artikkelen er flere år gammel

– Jeg startet New Movements i 2018 med en enkel visjon om å inspirere til sirkulær designfilosofi. Vårt første steg på denne reisen er å lage den perfekte sirkulære skoen for menn og damer, sier Martin Evensen, gründeren bak New Movements.

Et selskap som ikke bytter til ny kolleksjon hver sesong eller hvert år.

– Vi fokuserer heller på å forbedre eksisterende kolleksjon, og gradvis legge til nye modeller og design som kundene våre ønsker seg, sier han.

Skoene er designet for å kunne enkelt repareres eller resirkuleres
Martin Evensen, gründer

Evensen forteller at de har en sirkulær designfilosofi og jobber med resirkulerte materialer, organiske materialer og fornybare materialer. Gründeren har bakgrunn innen anatomi og fysiologi, og har studert mote og varehandel på Academy of Art i San Francisco.

– Skoene er av høy kvalitet, de er sydd og limt og er myke og komfortable. De er også designet for å kunne enkelt repareres eller resirkuleres. Vi kan splitte opp komponentene, granulere materialene og lage nye lage nye sko av dem, sier han.

VINTERSKO: - Vi bytter ikke til ny kolleksjon hver sesong eller hvert år, sier Martin Evensen. Foto: Stig B. Fiksdal

Resirkulerer dine gamle sko

– Målet vårt er å lage kvalitetssko som varer, men det er også mulig å levere tilbake gamle sko til oss, og da får du 20 prosent rabatt på ditt neste skopar, sier Evensen.

Lissene i skoene våre er laget av organisk bomull eller resirkulerte plastikkflasker
Martin Evensen, gründer

Gullsertifiserte skinn fra matindustrien

Sålen på skoen er laget av gamle gummisåler, resirkulert og litt jomfrugummi. Mange av modellene har resirkulert gummi på frontkappen og bakhel, og skinnet som brukes er såkalt gullsertifisert skinn fra matindustrien.

– Vi har også mange bevisste kunder som ønsker skinnfrie sko. Derfor har vi laget sko av høykvalitets tekstil med høy resirkuleringsgrad. Lissene i skoene våre er laget av organisk bomull eller resirkulerte plastflasker.

Bygger drømmelaget

New Movements-skoene selges i flere butikker i Oslo og på nett. 

– I år ligger vi an til å firedoble omsetningen fra i fjor. Dette til tross for at vi ikke har brukt penger på betalt markedsføring, sier gründeren.

Vi har allerede fått med oss veldig gode og kompetente folk
Martin Evensen, gründer

Selskapet utvikles videre

– Nå bygger vi drømmelaget, og har allerede fått med oss veldig gode og kompetente folk. Jeg eier selskapet i hovedsak selv, men vi jobber også med aktive investorer som har troen på visjonen vår.

Evensen sier det er krevende å sette sirkulærøkonomi ut i praksis, men at de tenker langsiktig og har troen på at de både har riktig visjon og fundament for å lykkes. 

Mentor og hjelper

– Det at de har en rågummisåle som er bærekraftig og som er testet ut for å holde i mange år er så riktig, sier Irene Høyland Berg, oppstartlos i DNB.

HELHET: - For mange grundere er det viktig at vi diskuterer helheten, sier Irene Høyland Berg i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal

Hjelper gründere helt gratis

Høyland Berg forteller at oppstartslosene bruker veldig mye tid på å hjelpe gründere med forretningsplanen. Høyland Berg er del av et engasjert team med oppstartsloser som hjelper gründere fra drøm og idé til oppstart og vekst – helt gratis.

– Vi har fokus på hvordan oppstartsselskapene skal tjene penger, hvordan teamet skal settes sammen og hvordan bygge bedriften som en merkevare. Vi er en mentor og hjelper for hele forretningsmodellen, sier hun.

Og legger til: 

– For mange gründere er det viktig å ikke bare diskutere hvordan de skal etablere et selskap, men vi diskuterer helheten, samt støtteordninger og finansiering.