#nestesommer

- #nestesommer-kampanjen fra DNB er helt suveren

- Reiselivskampanjen til DNB var en stor suksess for oss i fjor, sier eierne av det tradisjonsrike Fleischer’s Hotel på Voss.

#nestesommer: Alette Hjelmeland og Erik Fleischer Tønjum er 5. generasjon eiere og drivere av Fleischer’s Hotel på Voss. Foto: Fleischer's Hotel
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 21. mai 2021
Artikkelen er flere år gammel

- Vi fikk masse bestillinger via #nestesommer. I år er vi også med, og har lagt ut flere temabaserte turer på kampanje-siden, sier Alette Hjelmeland, som sammen med sin mann, Erik Fleischer Tønjum, er 5. generasjon eiere og drivere av Fleischer's Hotel på Voss.

Fleischer’s Hotel ble etablert i 1864 og har rom mye historie i veggene, to restauranter hvorav en á la carte, bar, terrasse og velværeavdeling med svømmebasseng, boblebad og badstuer. Hotellet ligger midt i bygda med utsikt til Vangsvatnet.

LOKALPRODUSERT MAT: - Lokalprodusert spekemat og øl står på menyen, og det blir nesten som om produktene er en del av hotellet, sier Brynjulf Egeland. Foto: Fleischer's Hotel

- Her kan du senke skuldrene

Hotellet har brukt koronaperioden godt og forbereder seg til travlere tider.

 - Det er stort sett nordmenn som vil besøke oss denne sommeren. Det som er viktig nå er ikke bare at vårt hotell overlever, men at turister som besøker oss også bruker flere av aktivitetene som er her på Voss, sier Hjelmeland.

Reiselivskampanjen til DNB var en stor suksess for oss
Alette Hjelmeland

Hjelmeland nevner Prestgardmoen, Mølstertunet, Bordalsgjelet, Store Ringheim og Jaunsen gjestgiveri i Granvin. 

- Her kan du senke skuldrene, slappe av, slippe å organisere, men heller være til stede for familien din og barna dine. 

Hun tipser også om Voss Active, Outdoor Norway, Vossabadet, Voss Vind for mer organiserte opplevelser. 

MANGE OPPLEVELSER PÅ VOSS: Fleischer's Hotel med gondolbanen i bakgrunnen. Foto: Fleischer's Hotel

- Bli på Voss i noen dager

Hotelleieren oppfordrer turistene til å bli litt lenger på samme sted.

- Vi vil gjerne at gjestene blir litt lengre enn bare én natt. Bli på Voss i noen dager, nyt bygden vår og hotellet. Det er veldig enkelt å skape fantastiske kultur- og naturopplevelser her.

Bærekraftige opplevelser

Hotellet på Voss ligger rett ved jernbanestasjonen, og ligger 1 time fra Bergen.

- Kommer du Oslo-området tar turen hit til oss 5-6 timer, og underveis har du verdens flotteste utsikt fra togvinduet, sier Hjelmeland.

Vi ønsker å drive bærekraftig og miljøvennlig
Alette Hjelmeland

Markedssjefen forteller at hotellet er opptatt av at gjestene kan velge «den grønne reisen» med tog, men at de også bruker mye av overskuddet til vedlikehold av bygningene.

- Vi ønsker å drive bærekraftig og miljøvennlig. Ved også å vedlikeholde hotellet vårt bevarer vi norsk kulturarv, og det er mye mer bærekraftig enn å bygge nytt.

HISTORISK HOTELL: Fleischer's Hotel ble etablert på Voss i 1864. Foto: Fleischer's Hotel

Kulturhistoriske skatter

Hotellet har også i flere år restaurert gamle møbler, og de har en stor samling av såkalte Knag-møbler.

- Det er ikke nok å «grønnvaske» hotellet med å tilby papirsugerør i baren. Vi tar blant annet vare på gamle møbler, og slik opprettholder vi også arbeidsplasser og kompetanse i distrikts-Norge, sier Hjelmeland.

KNAG-STOL: Fleischer's Hotel har mange Knag-møbler, og hotellet restaurerer møblene selv på hotellet. Foto: Fleischer's Hotel
Gjestene bestiller ofte en ekstra drink eller kaffe, for de sitter så godt
Alette Hjelmeland

Fleischer’s tilbyr blant annet historiske vandringer på hotellet.

- Mange av våre gjester er veldig interessert i kultur, arkitektur, drikke- og mattradisjoner, kunst, møbelproduksjon, og hos oss finner du alt dette. Gjestene sitter lenge i Knag-stolen, og bestiller ofte en ekstra drink eller kaffe, for de sitter så godt.

KULTURHISTORIE: Fleischer's Hotell ble etablert i 1864 og har mange kulturhistoriske skatter å vise frem slik som spisesalen. Foto: Fleischer's Hotel

- En trimmet organisasjon

DNBs kundeansvarlig for Fleischer’s Hotell, Brynjulf Egeland, forteller at hotellet er godt drevet.

- Før koronaen hadde de en trimmet organisasjon med god økonomi. Underveis det siste året har hotellet vært stengt ved behov, og vært åpent når det er fornuftig, sier Egeland.

Egeland mener også at nøkkelen til at hotellet har kommet seg godt igjennom krisen er at de har et velfungerende vertskap.

- Det er Hjelmeland og Fleischer Tønjum livsstil å drive et distriktshotell, det gjør de veldig godt i sammen. 

NØKKEL: Brynjulf Egeland, kundeansvarlig i DNB, mener at vertskapet på Fleischer's Hotell har en trimmet organisasjon med god økonomi. Foto: Privat

Lokalprodusert mat og drikke

Egeland forteller at Voss er en god landbrukskommune og at hotellet bruker lokalprodusert mat og drikke.

- Lokalprodusert spekemat og øl står på menyen, og det blir nesten som om produktene er en del av hotellet, sier han.

- Hotellet ligger også ikke langt fra Sognefjorden og Hardangerfjorden, og «Norway in a nutshell»-reisen går innom.