- Næringsliv avler næringsliv

DNB og StartupLab fornyer samarbeidsavtalen med tre år.

DNB OG STARTUPLAB FORNYER SAMARBEIDSAVTALEN: Her representert ved Lauga Oskarsdottir og Nils ”Nissik” Juell i StartupLab, Maria Archontoulis og Fredrik Abel i DNB og Kjetil Holmefjord i StartupLab. Foto: Marit Bjøntegård
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 20. jan. 2020
Artikkelen er flere år gammel

DNB og StartupLab har samarbeidet i fire år, til nå i ett år om gangen. 

– Vi er utrolig stolte av det vi har fått til sammen så langt og ser fram til et godt samarbeid framover, sier Alexander Woxen, administrerende direktør i og grunnlegger av StartupLab

Woxen forteller at StartupLab har en kuratorrolle overfor DNB og andre samarbeidspartnere.

– Næringsliv avler næringsliv. Hvis ikke det er data som deles, innsikt som bys på, og samarbeid som inngås, så går det utover verdiskapingen. Vi tar rollen som samspiller, og hjelper og guider selskaper, slik at samarbeid med startups kan bli verdifulle for begge parter, sier Woxen. 

Svært verdifullt for DNB

For DNB er målet å hjelpe oppstartsbedrifter med å vokse. I tillegg ønsker DNB å utforske mulig samarbeid med gründere som er en del av StartupLab.

- StartupLab er Norges ledende startup-miljø. Samarbeidet gir oss tilgang til selskaper i en tidlig utviklingsfase, og mulighet til å etablere nye produkter og tjenester i partnerskap med startups. Det er svært verdifullt for DNB, sier Fredrik Abel, senior strategic partnership manager i DNB.

Fakturaskanning fra Lucidtech i mobilbanken, DNB-chatboten på Facebook fra Kindly og folkefinansieringstjenesten Funding Partner, er alle eksempler på oppstartsbedrifter DNB har en form for samarbeid med. Fellesnevneren er at relasjonene har oppstått gjennom StartupLab.

Målet er å treffe bredt

En del av avtalen mellom StartupLab og DNB er å gjennomføre et akseleratorprogram hvert år framover. 

DNB NXT Accelerator er et tre måneder langt akseleratorprogram. Målet er å hjelpe oppstartsbedrifter i å vokse. Akseleratorprogrammet kan også føre til kommersielle partnerskap, noe som vil gi DNB økt innovasjonskraft.

- Selskapene som blir tatt med i programmet får tildelt en mentor fra et relevant forretningsområde, og en sponsor fra konsernledelsen i DNB. De får også tilgang til en gruppe med ekspertressurser samlet fra hele DNB-konsernet, sier Maria Archontoulis, senior strategic partnership manager i DNB.

Woxen håper å nå mange teknologigründere som har kompetanse innenfor sensorikk og kunstig intelligens, som ønsker å bli kjent med nye områder som de kan vokse seg inn i. 

- Målet er å treffe bredt blant gründere som er i en tidligfase med å utvikle et produkt. Akseleratorprogrammet kan være en inngang til en relasjon, og vil gi viktig erfaring, sier Woxen.

Nå er det mulig å søke seg til neste års program

Denne gangen skal også DNB Eiendom og forsikringsselskapet til DNB, Fremtind, bidra og hjelpe selskaper innenfor proptech (IT i eiendomsbransjen) og insuretech (teknologisk innovasjon innen forsikring).

- Programmet er veldig populært, og nå åpner vi opp for at også nordiske selskaper kan søke. Jeg gleder meg til å jobbe tett med gründerne, og skape engasjement omkring det å samarbeide med startups i banken, sier Archontoulis, som skal lede akseleratoren til våren.