Økte antall brukere av bedriftsapp med nesten 70 prosent

Enorm omstillingsevne hos små og mellomstore bedrifter.

BEDRIFTENE BLIR MER DIGITALE: – Vi merker godt at våre bedriftskunder stadig blir mer digitale, sier Rasmus A. Tidemand Figenschou i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 15. feb 2023
Artikkelen er flere år gammel

Gjennom pandemien og påfølgende internasjonal uro har næringslivet vært gjennom flere omstillinger. Mye har handlet om digitalisering for å imøtekomme kunder over flere flater, på en mer lettvint måte enn før.

Nå merker DNB at omstillingsevnen hos små og mellomstore bedrifter også smitter over på drift- og administrasjonsarbeidet. Bedrifts-appen til banken, hvor kunder får tilgang til ulike bankfunksjoner og regnskapstall på mobilen, merket en økning i brukermassen på nesten 70 prosent i 2022.  

– Ved starten av året hadde vi 38.800 bedrifter som brukte DNB Bedrift-appen, i dag har vi over 65.000 brukere. Det vil si at over 26.000 nye bedrifter har begynt å ta i bruk tjenesten. Det som er enda mer gledelig er at vi har fått til denne økningen uten noen form for betalt markedsføring. Det vitner om at dette er noe som er med på å forenkle deres hverdag, sier produktsjef for DNB Bedrift-appen, Jan Juel Vanberg. 

Når alt er samlet på ett sted hjelper disse funksjonene bedrifter med å få bedre økonomisk oversikt
Jan Juel Vanberg

Han legger til at funksjonene som brukes mest er gjennomføring av betalinger, sjekking av transaksjoner, få oppdaterte tall fra bedriftens regnskaps- og kassasystem, oversikt over salgsprognoser fram i tid, og sammenligning av egen bedrift med andre i bransjen. 

– Når alt er samlet på ett sted hjelper disse funksjonene bedrifter med å få bedre økonomisk oversikt. Spesielt for de minste bedriftene hvor ansatte ofte er på farten. For større bedrifter har appen blitt et viktig supplement til nettbanken, forteller Vanberg. 

BEDRIFTER HAR TATT I BRUK DNB BEDRIFT-APPEN: – I dag har vi over 65.000 brukere av DNB Bedrift-appen, sier Jan Juel Vanberg. Foto: DNB

Viser enorm omstillingsevne

Leder for alle små og mellomstore bedrifter i DNB, Rasmus A. Tidemand Figenschou, peker på at etterspillene fra pandemien og den internasjonale uroen har påvirket bedrifts-Norge.

– Vi merker godt at våre bedriftskunder i det små og mellomstore segmentet stadig blir mer digitale for å imøtekomme nye kundebehov og effektivisere driften. Dette er direkte relatert til den nye hverdagen de må forholde seg til med mer usikkerhet og nye kundebehov, sier Figenschou.

DNB Bedrift-appen er en av løsningene mange nå lener seg på for å løse jobbhverdagens oppgaver
Rasmus A. Tidemand Figenschou

Han hyller omstillingsevnen og digitaliseringstakten i bedriftsmarkedet.

– Små og mellomstore bedrifter i Norge har stort sett vært gode på å tilpasse seg og håndtert usikkerhetene godt. DNB Bedrift-appen er en av løsningene mange nå lener seg på for å løse jobbhverdagens oppgaver på en enklere og smidigere måte. Noe som igjen lar dem bruke mer tid på andre driftsoppgaver, avslutter Figenschou.

DNB BEDRIFT-APPEN: – Bruk av DNB Bedrift-appen bidrar til at bedriftene kan bruke mer tid på andre driftsoppgaver, sier Rasmus A. Tidemand Figenschou. Foto: Stig B. Fiksdal