Unge gründere fant opp unikt korona-produkt:

- «Oppreist» endret livet hans

Et ståbord i papp som du setter oppå et møbel bedrer hjemmekontor-tilværelsen for mange nordmenn.

1-2-3-4-5-6: Det er utrolig enkelt å sette opp bordet som koster 429 kroner. Foto: Oppreist
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 12. nov 2020
Artikkelen er flere år gammel

- Vi tre som startet Oppreist jobber alle som konsulenter i Sprint Consulting og vi ble, som alle andre, sendt på hjemmekontor da landet stengte ned, sier siviløkonom Øistein Haraldstad.

De andre to er Marinius Skaar (også siviløkonom) og den tyske Niklas Barre (med master i Entreprenørskap), alle i begynnelsen av trettiårene.

- Da covid slo til så registrerte vi at det var et par selskap i utlandet som startet å produsere skrivebord i papp. Vi synes dette var en god idé og hadde lyst til å teste om det var mulig å få til her i Norge.

GRÜNDERE: Øistein Haraldstad, Niklas Barre og Marinus Skaar startet opp "Oppreist" som et prosjekt ved siden av jobben. Foto: Oppreist

Fra skrivebord til ståbord

Gutta tok kontakt med mulige produsenter og Norsk Emballasje var interessert.

- Vi inngikk en samarbeidsavtale om design og produksjon basert på ideen og skissene våre. Samtidig tok vi kontakt med både venner og kolleger og spurte hva de syntes om det potensielle produktet.

Tilbakemeldingene gjorde det raskt klart at det ikke var behov for et vanlig skrivebord, men at problemet mange opplevde i hverdagen var at de ikke kunne stå noen timer når de jobbet.

Det finnes vanlige skrivebord i papp, men ingen ståbord
Øistein Haraldstad

- Så i stedet for å få laget et vanlig skrivebord bad vi om å få en prototyp på et ståbord som kunne settes på toppen av eksisterende skrivebord, kjøkkenbord eller spisebord.

Så angrep gründerne personalavdelingene landet rundt og merket fort at interessen var der. De tre brukte påskeferien til å starte selskapet, få opp nettside og ta produktbilder.

Det beste?

De hadde kommet opp med noe unikt.

- Det finnes vanlige skrivebord i papp, men ingen ståbord. Det finnes også mange ulike former for hev-senk pulter, men felles for disse er at de er mye dyrere og ofte tar mye mer plass.

ET LØFT: Du avlaster rygg og nakke ved bruk av Oppreist. Foto: Thomas Stefan Strzelecki

Endret livet

En viktig samarbeidspartner har vært Norsk Emballasje, som jobbet på for at gründerne skulle få det til. Men da den svenske produsenten som leverte bølgepapp til Norsk Emballasje måtte prioritere leveranse til helsevesenet, var «Oppreist» nødt til å få med seg flere produsenter slik at de var sikret å få produsert det som trengs.

For behovet er der. Noe de ikke minst opplever gjennom alle de positive tilbakemeldingene de får.

- De fleste synes det er et smart konsept og kundene er også veldig fornøyde, men vi får tilbakemeldinger på at det er noen som ønsker et bredere bord for å ha bedre plass til eksterne skjermer.

Vi tør ikke bruke den siden den da ville virke falsk
Øistein Haraldstad

En tilbakemelding var så rosende at de ikke tør ta den med på nettsiden engang.

- Vi tør ikke bruke den siden den da ville virke falsk, men det var en som skrev at «Oppreist» hadde endret livet hans. Han hadde hatt vondt i ryggen i mange år og forsøkt ulike ting for å bedre det. Uten hjelp. Det løste seg ved å stå 4–5 timer per dag. 

ALLSIDIG: - Flere bruker det i sengen hvor de sitter og jobber etter å ha kuttet ned benene, sier Øistein. Foto: Oppreist

Roser DNB

DNB tilbyr «Oppreist» til alle medarbeidere som har hjemmekontor og som ellers er vant til en arbeidshverdag med hev- og senkpult som avlaster belastningen på rygg og nakke.

- Jeg synes det er kult at DNB turte å kjøpe noe fra et lite norsk oppstartsselskap i stedet for å prøve å få noen etablerte aktører til å lage noe tilsvarende, sier Øistein Haraldstad, som vil skryte spesielt av Unni Høiby i People, DNBs HR-avdeling.

- Unni har vært en drømmekunde. Hun har sagt seg villig til å være referanse for andre nye mulige kunder som, av naturlige årsaker, var litt skeptiske til et ståbord laget av papp. Vi er veldig takknemlig for hennes tilbakemeldinger, og har skrytt mye av DNB til andre vi har møtt.

BREDT NOK? Noen kunder har etterspurt bredere bord så det blir plass til flere skjermer. Her er gründer Marinus Skaar avbildet. Foto: Oppreist

"Oppreist" har ikke noe tradisjonelt kontor de jobber fra. 

- Alt gjøres remote via Slack og Zoom. Vi har bygget nettsiden og nettbutikken i Wix, deretter har vi satt opp integrasjoner med et verktøy som heter Zapier hvor vi får alt av beskjed om nye salg, nye folk som tar kontakt, nye e-mailes etc. sendt rett til Slack. Så leveres ting med Helt Hjem, og faktureres og regnskapsføres via Fiken.