Ringvirkninger

Årets ringvirkningerbedrifter

- Det er imponerende å høre hvordan bedriftene har turt å satse på egne drømmer, sier Kjerstin R. Braathen, DNBs konsernsjef.

ÅRETS RINGVIRKNINGERBEDRIFTER: - Dere har ulik arbeidshverdag, men felles er at dere skaper betydelige ringvirkninger, sa Kjerstin R. Braathen. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 5 min lesetid
Publisert 10. jun 2022
Artikkelen er flere år gammel

Små og store bedrifter skaper fantastiske ringvirkninger i sine lokalsamfunn. Denne våren har bedrifter landet rundt blitt nominert til å bli «Årets ringvirkningerbedrift». I dag var vinner-bedriftene på besøk hos Kjerstin Braathen, konsernsjef i DNB.

- Det er imponerende å høre hvordan bedriftene har turt å satse på egne drømmer. Flere fra den spede begynnelse til å bevege seg ut i det internasjonale markedet, sa Braathen.

Skaper store ringvirkninger

Som banken til hver tredje norske bedrift ønsker DNB at små og store bedrifter lykkes. De skaper store ringvirkninger langt utenfor egen arbeidsdør.

- Veldig hyggelig å få lov til å gjøre stas på dere i dag. Dere ni er folkets favoritter fordelt over hele landet, sa Braathen.

Dere skaper betydelige ringvirkninger i lokalsamfunnet
Kjerstin R. Braathen

Vinnerbedriftene viser bredden i små og mellomstore bedrifter slik som frisør, helse og trening, nisjeforretninger, lyd og lys og hotellnæringen. 

- Bedriftene som vant har vist omstillingsevne under pandemien, lokal forankring og kunnskap, 100 års tilstedeværelse, enestående kundeservice med ansatte som alltid møter kundene med et smil, pådrivere for utvikling av frisørnæringen, tydelig samfunnsansvar og mye mer, sa Braathen.

- Dere har ulik arbeidshverdag, men felles er at dere skaper betydelige ringvirkninger i lokalsamfunnet. Tusen takk for den jobben dere gjør. Norge er helt avhengig av at flere gjør som dere i fremtiden, avsluttet Braathen.

Vinnerbedriftene

«Årets ringvirkningerbedrift» er en utmerkelse som går til bedrifter som har en ekstra stor plass i hjertet til lokalsamfunnet. Her er juryenes begrunnelser.

Tønsberg Lyd og Lys AS

Tønsberg Lyd og Lys AS leverer lyd, lys, scene og bilde til alle anledninger. De leier ut og selger utstyr rettet mot bedrifter, konsertbransjen og det private marked. Ildsjelen Daniel Larsen har gjennom pandemien gjennomgått en storstilt omstilling, og startet Multi Service som leverer graving og andre tjenester. Tønsberg Lyd og Lys fikk rekordmange nominasjoner, og deres evne til å omstille seg gjennom pandemien, og inspirere andre, er noe av årsaken til denne nominasjonen. Vi gratulerer Tønsberg Lyd og Lys som Årets Ringvirkningerbedrift 2021, i region Østlandet Sør.

Petite Frisørene

Randi Askim Eriksen åpnet sin første salong i 1970, og etablerte Petite Frisørene i 2000. I dag har Petite Frisørene fem salonger - i Bærum, Sandvika, Jar, Østerås og på Skedsmokorset. Randi har bidratt veldig mye for frisøryrket, og er en pådriver for yrkesfaglig utdanning og stolthet for faget. Hun har hatt svært mange lærlinger gjennom årenes løp, og frisørene i alle salongene kan skilte med en rekke titler. Bedriften fikk flere nominasjoner, og gründerens evne til å utvikle bedriften og skape mange arbeidsplasser, var noe av det som ble trukket frem. Vi gratulerer Petite Frisørene AS som Årets Ringvirkningerbedrift 2021, i region Østlandet Nord.

Konfektgalleriet

Vivien Silver har drevet sjokoladebutikk i Bergen sentrum siden 1990 og hadde 30-års jubileum i 2020. Samme høst tok hun sjansen og utvidet butikken sin. Det har vært en stor suksess, og Konfektgalleriet er i dag en viktig del av bybildet i Bergen sentrum. Noe av det som ble trukket frem som årsak for nomineringen av denne bedriften, var at daglig leder oppleves som unikt dyktig, og at de ansatte møter alle kunder med et stort smil. Kundeservice i verdensklasse! Vi gratulerer Konfektgalleriet som Årets Ringvirkningerbedrift 2021, i region Bergen og omegn.

Non-stop Dogwear

Tonje Wahl Evensen og Kristoffer Grøtan Olsen drev aktivt med hundekjøring, og så et behov i markedet for bedre hundeseler. Paret begynte å sy seler selv, og dette ble starten på Non-stop Dogwear i 2009. De leverer i dag et bredt spekter av hundeprodukter som selges over store deler av verden og har vært Gasellebedrift syv år på rad. Non-stop Dogwear fikk flere nominasjoner, og noe av det som ble trukket frem av kundene er eiernes gode verdier og genuine ønske om å finne gode løsninger for både hunder og deres eiere. Vi gratulerer Non-stop Dogwear som Årets Ringvirkningerbedrift 2021, i region Innlandet.

Eiwa AS

Selskapet Eiwa AS ble etablert i begynnelsen av 2020 av Daniel Kolstø Eik og Knut Erik Waage. Selskapet hadde overskudd allerede første driftsår og har ansatt mange nye rørleggere, samt sikret seg flere store kontrakter på Haugalandet. Eiwa AS fikk flere nominasjoner, og noe av det som ble trukket frem, er at bedriften har unikt god service og hjerte for faget. Vi gratulerer Eiwa AS som Årets Ringvirkningerbedrift 2021, i region Sør-Vest.

Nogva motorfabrikk AS

Nogva motorfabrikk AS er en lokal hjørnesteinsbedrift med over 100 års erfaring i å lage motor og fremdriftssystem til fartøy. Selskapet har vært godt drevet og har både vokst organisk og via strategiske oppkjøp. De posisjonerer seg også innenfor det grønne skiftet og har inngått strategiske samarbeid her. Selskapet er i tillegg en aktiv sponsor i lokalmiljøet og utviser et stort samfunnsansvar. Nettopp samfunnsansvaret var noe av det som ble trukket frem i nominasjonene for Nogva motorfabrikk, og som gjorde at de ble kåret til Årets Ringvirkningerbedrift 2021, i region Nordvestlandet. Vi gratulerer!

Myworkout AS

En av de største driverne for Myworkout AS er å gjøre Norge og andre land de involverer seg i mer aktiv. Med morsomme konkurranser og en helseapp, skaper de en positiv snakkis på jobb, samtidig som de kan redusere den biologiske alderen til alle som ønsker å delta. I tillegg driver de 4 treningssentere og klinikker i Trondheim, som er sentrale i å forske videre på hvordan få Norge og verden friskere. Myworkout fikk mange nominasjoner, og kundene sier blandt annet at de setter pris på samfunnsoppdraget til bedriften, som har som ambisjon å gjøre nordmenn friskere. Vi gratulerer Myorkout som Årets Ringvirkningerbedrift 2021, i region Trøndelag.

Kjerringøy Bryggehotell

Ute i havgapet på Kjerringøy ligger Kjerringøy Bryggehotell. Med pågangmot, sterk drivkraft og tro på å kunne skape noe nytt, har eierne tatt området til et nytt nivå og bygget et unikt bygg. Du fikk kanskje med deg "Hver gang vi møtes" som ble laget her? Her finner du brygge, restaurant, konferanseområde og familieleiligheter samt Kvitbrygga som benyttes som selskapslokale. Kjerringøy Bryggehotell fikk mange nominasjoner, og noe av det som ble trukket frem i kåringen, var Kjerringøy sitt bidrag til lokalmiljøet gjennom å skape flotte opplevelser. Vi gratulerer Kjerringøy Bryggehotell som Årets Ringvirkningerbedrift 2021, i region Nordland.

Hos Haakon

I hjertet av Tromsø finner vi nisjebutikken Hos Haakon som selger møbler av høy kvalitet, som skal vare i generasjoner. Tross sin unge alder innehar gründer Haakon Bredrup en høy faglig kompetanse med betydelig erfaring innenfor bransjen, og tok personlig risiko for å realiserte sin drøm med egen butikk våren 2019. Hos Haakon fikk mange nominasjoner, og noe av det som ble trukket frem var eieren sin høye kompetanse og gode service, samt at butikken bidrar til sjarm og liv i lokalmiljøet. Vi gratulerer Hos Haakon som Årets Ringvirkningerbedrift 2021, i region Troms og Finnmark.