Hvaler Gjestgiveri

- Vi lever i en ventesituasjon

Men Lene og Øystein Elgheim ved Hvaler Gjestgiveri forbereder seg likevel til tidenes sommer.

VENTER PÅ GJESTENE: - Vi maler og vi vasker, og venter og venter på gjestene, sier Lene og Øystein Elgheim som driver Hvaler Gjestgiveri. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 12. mai. 2020
Artikkelen er flere år gammel

I mer enn 20 år har Lene og Øystein Elgheim drevet Hvaler Gjestgiveri, der god mat og drikke, konserter og overnatting har vært i fokus. Med koronapandemien forsvant inntektene over natten, men ekteparet har ikke ligget på latsiden de siste par månedene.

- Vi maler og vi vasker, og venter og venter på gjestene, sier Lene Elgheim.

Vi kommer til å få den hyggeligste, varmeste, vennligste, næreste, mest positive sommeren i vår bransje
Lene Elgheim
FLAGGET TIL TOPPS I MAI: - Vi kommer til å få tidenes sommer, sier Øystein Elgheim som driver Hvaler Gjestgiveri sammen med Lene Elgheim. Foto: Stig B. Fiksdal

- Over natten rant det inn med ti e-poster

For å løfte fram reiselivsbedriftene har DNB startet markedskampanjen «Neste sommer». Stein Roar Pedersen, kunderådgiver i DNB, tipset Hvaler Gjestgiveri om å bli med på «Neste sommer»-nettsiden.

- Nettsiden løfter fram reiselivsbedrifter over hele landet, og vi håper at bedriftene får mange bestillinger til denne sommeren, sier Pedersen.

De som vanligvis drar til Barcelona, vil nå komme til Hvaler
Øystein Elgheim

Lene syntes det var en god idé å være med på nettsiden.

- Vi ble med fordi det er gratis, men hadde ikke så store forhåpninger om respons. Men, over natten rant det inn med ti e-poster, sier Lene.

- Vi kommer til å få tidenes sommer

Hotelleierne er opptatt av at de vil spre glede og positiv energi, selv når det er svart og mørkt som nå.

- Vi kommer til å få tidenes sommer. Vi kommer til å få den hyggeligste, varmeste, vennligste, næreste, mest positive sommeren i vår bransje, sier de.

Årsaken er at nordmenn vil ha opplevelser, og Elgheim-paret tror nordmenn kommer til å oppsøke de som byr på det.

- De som vanligvis drar til Barcelona, vil nå komme til Hvaler. Vi hilser de gjerne velkommen.

Opplevelsesnæring

Ekteparet forteller at reiselivsnæringen er en opplevelsesnæring, og at de alltid jobber for å gi sine gjester gode opplevelser.

- Ingen kommer hit primært fordi de er sultne. De kommer hit for en matopplevelse, en vinopplevelse eller en konsertopplevelse, sier Øystein.

Viktige ringvirkninger

Øystein mener at reiselivsnæringen er umåtelig viktig for norsk økonomi fordi den bidrar med skatter og avgifter inn til staten, samt at leveranser bedrifter seg imellom lager store ringvirkninger.

- Vi er tre fast ansatte, og vi har mer enn 50 sesongmedarbeidere. I tillegg kjøper vi inn varer og tjenester fra mange ulike leverandører, alt fra mat og drikke til scene, lyd og lys for konsertene, sier Lene.

FORBEREDER SEG TIL SESONGSTART: Lene og Øystein har også ryddet eiendommen for trær i venteperioden. Foto: Stig B. Fiksdal

Folk er positive til norskprodusert mat

En av leverandørene er nabogården Korsvold Gård, som drives av Else Skålvoll Thorenfeldt og Dag Thorenfeldt.

- Vi selger kjøtt og grønnsaker til våre gode naboer, sier Else. 

Koronakrisen påvirker også gårdbrukerne. Else forteller at de fremdeles sliter med å komme seg etter 2018 da det var tørke, og i fjor regnet det mye i løpet av hele høsten.

- Så kom koronakrisen, men heldigvis er folk veldig positive til norskprodusert lokalmat. Det er ekstremt usikkert, for vi lever av å levere til restauranter og direktesalg til forbrukere. Men, vi ser lyspunkt i horisonten fordi mange nå skjønner at det er viktig med mat som er produsert i Norge, sier hun.

LYSPUNKT I HORISONTEN: - Mange skjønner nå at det er viktig med mat som er produsert i Norge, sier Else Skålvoll Thorenfeldt og Dag Thorenfeldt. Foto: Stig B. Fiksdal

Stor uvisshet om månedene framover

Lene og Øystein forteller at mye er usikkert for månedene framover.

- Uvissheten er vanskelig å forholde seg til. Vi har mer enn 20 års erfaring og er gode på budsjettering, men i år blir det annerledes, sier Lene.

De håper at månedene juni og juli vil gi dem like store inntekter som kostnader.

- Akkurat nå er det bare utgifter. Dette er verdens største utfordring innenfor likviditetsstyring. Du har ingen pengestrøm inn, bare penger ut, sier Øystein.

Avdragsfrihet på lånet

Tiltakspakkene som regjeringen har gitt gjelder ikke sesongbedrifter som Hvaler Gjestgiveri.

- Vi er en sesongbedrift som har aktivitet fra mai til september, og faller utenom alle ordningene. Håpet kunne være at mars-støtten kan gjelde for oss i juni, men en slik løsning har ikke kommet på banen.

Ekteparet tok raskt kontakt med banken og kundeansvarlig Stein Roar Pedersen da koronakrisen rammet.

- Noe av det første vi gjorde var å snakke med banken. Vi ba om et møte på telefon, og fikk en utmerket respons med avdragsfrihet på et lån. Heldigvis har vi så langt ikke hatt behov for å benytte oss av kapitaltilførsel.

Vi håper at bedriftene får mange bestillinger til denne sommeren
Stein Roar Pedersen
TIPSET OM «NESTE SOMMER»-nettsiden: - Vi håper at bedriftene får mange bestillinger til denne sommeren, sier kundeansvarlig Stein Roar Pedersen i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal

Etterlyser mer aktivitet fra kommunen

Ekteparet jobber for å samarbeide med andre typer virksomheter og destinasjoner. De etterlyser mer aktivitet fra kommunen.

- Jeg skulle ønske at Hvaler kommune kunne markedsføre oss som et overnattingssted på sine nettsider. Det hadde hjulpet oss mye, sier Øystein.

Hvaler Gjestgiveri er opptatt av å skape positivitet i hele samfunnet selv om det nå er tunge dager.

- Vår spådom er at reiselivsnæringen vil lide av dette i tre, fire, kanskje fem år framover. Det er så viktig at alle i næringen gjør sitt for å bidra. Glasset er ikke halvtomt, det er halvfullt, avslutter de.

TOM HAGESTUE: - Vi har mer enn 20 års erfaring og er gode på budsjettering, men i år blir det annerledes, sier Lene Elgheim. Foto: Stig B. Fiksdal