Neste sommer
Kampanjen "Neste sommer" gjør at folk bestiller, sier Anne Gørild Holtskog ved Storestølen Fjellhotell.
I snart fire år har Anne Gørild Holtskog drevet Storestølen Fjellhotell sammen med sin mann, Tore Holtskog.
Inngangen til sommersesongen midt i Hallingskarvet nasjonalpark har vært preget av mye usikkerhet og helt andre forberedelser enn vanlig.
- Vi har jo ingen gjester nå, og bestillingene har også latt vente på seg. Men nå håper vi på at det løsner, forteller Holtskog.
Storestølen Fjellhotell er en av mange norske reiselivsaktører som har blitt med i DNBs kampanje for norsk reiseliv, "Neste sommer".
- Ganske snart etter at kampanjen var lansert, tikket det inn bestillinger hos oss, forteller Holtskog.
Hjertet i kampanjen er portalen dnb.no/nestesommer , og i likhet med Storestølen Fjellhotell har reiselivsbedrifter over hele landet registrert seg.
DNB deler også ut tusenvis av kroner i reiseliv til kunder som bestiller feriesteder og aktiviteter i Norge via portalen.
- Norsk reiselivsnæring gir oss fantastiske opplevelser og skaper store ringvirkninger for lokalsamfunnet. Skal de også finnes neste sommer, må folk bestillle og betale norgesferien sin nå, sier Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarked i DNB.
Skal reiselivsbedriftene finnes her neste sommer, må folk bestille og betale norgesferien sin nå
Reiselivsnæringen er hardt rammet blant annet av reiserestriksjonene som er innført verden over for å begrense risikoen for koronasmitte.
Men når turistene uteblir, så forsvinner også inntektene. Norsk reiseliv sysselsetter rundt 170.000 mennesker, og mange bedrifter er helt avhengige av turismen for å overleve.
- Vi vil gi våre personkunder et ekstra insentiv, et reisegavekort, for å bestille og betale norgesferien nå, og dermed hjelpe våre reiselivskunder, sier Spiten.
Gavekortene har en samlet verdi av 10 millioner.
- Vi ønsker at bedriftskundene våre innen reiseliv, og da tenker jeg også på alle deres underleverandører, skal oppleve at DNB bidrar til å få i gang næringen når det trengs som mest, sier Spiten.
Holtskog på Storestølen mener kampanjen er et viktig bidrag til å holde hjulene i gang i reiselivet.
- Ikke bare gir det oss viktige inntekter, men det hjelper oss også å planlegge sesongen, sier Holtskog og forklarer:
- Vi er vant til at nordmenn gjerne planlegger turer i Norge i siste liten, men når gavekortene er betinget av at de brukes innen 48 timer bidrar det til at vi får bestillingene og betalingene inn. Dermed får vi bedre oversikt over gjestene og kan planlegge sesongen bedre. Sånn sett er kampanjen gull, sier hun.
Ikke bare gir det oss viktige inntekter, men det hjelper oss også å planlegge sesongen
Planlegging er også viktig for å kunne opprettholde strenge smittevernregler.
- Vi må desinfisere rommene etter hver gjest, og derfor er viktig at vi har en god plan og vet hvor mange gjester vi har til enhver tid, sier hun.
Holtskog er allerede godt i gang med å planlegge aktiviteter for turistene.
- Vi legger blant annet opp til aktivitetsuker for familier, og har fått inn noen bestillinger på det, sier hun.
Hun er glad for gjester som blir i flere dager.
- Da kan vi bruke litt mindre tid på desinfisering og mer på å skape en fin ferie for gjestene. Vi vil mye heller servere rømmegrøt og spekemat enn Antibac, smiler Holtskog.
DNB samarbeider med arbeidsgiverorganisasjonen Virke om å invitere landets reiselivsbedrifter til å være med på kampanjen.
- Kampanjen bidrar til aktivitet, til å få hjulene i gang. Det er viktig. Jeg vil berømme DNB for å gi reiselivsnæringen viktig drahjelp inn mot sommeren, sier Astrid Bergmål, leder for reiseliv i i Virke.
- Vi håper kampanjen vil bidra til at folk får lyst til å booke flere pakketurer, hotellovernattinger, opplevelser og aktiviteter i eget land denne sommerferien. At initiativet inspirerer flest mulig til å utforske Norge, sier Bergmål.