Og vil de digitale møterommene erstatte de fysiske karrieredagene?
Hvert år arrangerer høyskoler og universiteter karrieredager. Her kan bedrifter komme tett på og rekruttere studenter.
Slik er det ikke lenger.
Både fordi digitaliseringen gjør at bedriftene kan spare penger ved å ty til online møtesteder, men også fordi koronakrisen gjør at «tett på» ikke er mulig for øyeblikket.
Men hva skjer når vi ikke kan møtes fysisk?
Store forsamlinger er ikke lov og de fleste sitter hjemme enten de studerer eller skal rekruttere. Og det står ikke på digitale alternativer, men vil de gi like resultater – og vil de erstatte karrieredager i sin helhet.
Linjeforeningene er en samling av studenter fra et spesifikt studieprogram. De forsøker å tilby nye digitale møteplasser og finansierer driften sin med sponsorer og bedrifter som kjøper seg inn. Men når arbeidsgiverne kan gjøre det samme, kan linjeforeningene til for eksempel NHH og NTNU miste viktige sponsorer og samarbeidspartnere.
Det er ikke sikkert det er den beste løsningen.
For det er liten tvil om at det viktig for oss å komme tett på studentene og ta temperaturen på hva som interesserer dem. Vi vil vite hva studentene lærer og hva de har fokus på om dagen.
Og ikke minst vil vi hvorfor de mener DNB er en attraktiv arbeidsgiver.
Tilbakemeldingene fra studentene gjør at vi kan tilpasse oss for å være enda mer treffsikre på de jobbene vi kan tilby.
Hvilken effekt vi får ut av de digitale alternativene til høsten, blir spennende læring. Det er manglende dokumentasjon om hva som gir best effekt, og jeg ser fram til en spennende tid med nye digitale muligheter og lære om hvordan vi treffer potensielle arbeidstakere via Teams og chat.
Jeg er likevel overbevist om at i en situasjon hvor studenter skal velge arbeidsgiver og arbeidsgiver skal rekruttere, så er de fysiske møteplassene mer viktige enn noen gang når vi skal bygge de riktige teamene med den riktige kompetansen.