– Det største som har skjedd for små bridgespillere

Sparebankstiftelsen DNB har bevilget tre millioner kroner til utvikling av skolebridge som nasjonalt tilbud.

SKOLEBRIDGE: Norsk Skolebridge er et nasjonalt prosjekt der sjetteklassinger ved utvalgte skoler får tilbud om bridgeopplæring i skoletiden. Foto: Svein Erik Dahl
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 01. des 2022
Artikkelen er flere år gammel

Fra 1. mars 2023 vil Norsk Bridgeforbund (NBF) tilby skolebridge for landets sjetteklassinger. Skolebridge blir et tilbud i skolens lokaler rett etter ordinær skoletid.

Sparebankstiftelsen DNB har bevilget tre millioner til utvikling av skolebridge som nasjonalt tilbud. I løpet av prosjektperioden vil 10.000 sjetteklassinger få tilbud om bridge i skolen.

Tilskuddet fra Sparebankstiftelsen DNB er avgjørende for at prosjektet kan gjennomføres. Beløpet er ti ganger høyere enn noen annen støtte NBF har mottatt tidligere til utvikling av bridge for barn og unge. 

 – Dette er det største som har skjedd for små bridgespillere og et helt uvurderlig bidrag til rekruttering til tankesport. Barn må trene kroppen, og barn må trene hodet. Tildelingen er en stor anerkjennelse av de positive effektene verdens beste spill gir barn og unge, sier Åse Langeland, president i Norsk Bridgeforbund. 

TANKESPORT: - Dette er det største som har skjedd for små bridgespillere og uvurderlig bidrag til tankesport, sier Åse Langeland, Norsk Bridgeforbund. Foto: Svein Erik Dahl

Nasjonalt prosjekt 

Tilbudet om skolebridge skal gjennomføres over hele landet. I første halvår vil fem skoler, fordelt på alle landsdelene (øst, sør, vest, midt, nord), komme i gang med ordningen. Fra høsten 2023 tredobles antallet skoler som deltar i prosjektet. 

Denne teksten er hentet fra NTB, men distribuert på vegne av andre.