Åpen Bakke-billetter revet bort

- Bevegelse ute har et viktig folkehelseperspektiv

Nesten 50 000 heiskort fra alpinanleggene i Norge til arrangementet «Åpen Bakke 2020» forsvant ut i løpet av få timer timen da påmeldingen åpnet onsdag 8. januar klokken 12.

POPULÆRT: Åpen Bakke er et veldig populært rekrutteringsarrangement som DNB gjør i samarbeid med Alpinanleggenes Landsforening. Foto: Magnus Sandnes
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 28. jan. 2020
Artikkelen er flere år gammel

Nesten 50 000 heiskort fra alpinanleggene i Norge til arrangementet «Åpen Bakke 2020» forsvant ut i løpet av få timer timen da påmeldingen åpnet onsdag 8 januar klokken 12. 

Åpen Bakke er blitt en årlig skifest i alpinanlegg landet rundt. Flere enn 80 anlegg over hele Norge åpnet har gitt bort hele 50 000 heiskort som selges for kun 50 kr til rekrutteringsarrangementet søndag 19. januar 2020.

- Det er veldig gøy at Åpen Bakke har blitt så populært. Og selv om heiskortene i enkelte anlegg raskt ble revet bort, var det tilgjengelig heiskort i alpinanlegg over hele landet, sier generalsekretær Camilla Sylling Clausen hos Alpinanleggenes Landsforening, som representerer 200 medlemmer.

Hun håper at flere som har benyttet seg av tilbudet har oppdaget bakker og heiser de kanskje ikke kjente til fra før. 

FIN DAG: DNBs Kornelia Minsaas og snowboardstjernen Silje Norendal koser seg i bakken i Trysil. Foto: Magnus Sandnes

Rekrutteringsinitiativ 

Åpen bakke er et felles initiativ fra DNB og Alpinanleggenes landsforening (ALF), og arrangementet er lagt til samme dato som «World Snow Day» som arrangeres i land i hele Europa – et rekrutteringsinitiativ til alpinsporten i regi av FIS. 

- Snø og skiglede har alltid vært en av Norges viktigste tradisjoner, og bevegelse ute har et viktig folkehelseperspektiv. Vi tror det er nettopp dette og tilgjengeligheten over som har dannet grunnlaget for den bredden og suksessen norsk alpinsport opplever i dag, sier Camilla videre.

Generalsektretæren i ALF sier at mer utfordrende snøforhold I Norge gjør det viktig for dem å nå ut til nye barn og familier, for også å sikre fremtidig rekruttering til idretten og drift i viktige små næranlegg.

- Derfor lagde vi for første gang i fjor i samarbeid med DNB et rekrutteringsfond, slik at inntektene fra heiskortsalget fra denne dagen går uavkortet tilbake til de mindre alpinanleggene våre som ofte er drevet av idrettsklubber på frivillighet og dugnadsånd.

LYKKE: DNBs UNG-profil Kornelia Minsaas har sikkert hatt verre dager på jobb. Foto: Magnus Sandnes

Morgendagens skihelter

Dagens ski- og snøbretthelter som Silje Norendal, Ståle Sandbech, Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen har alle vært ferskinger en gang, og satt utfor i en lokal skibakke. 

- Hensikten er å få hele Norge ut på ski. Flere skal få mulighet til å prøve morsomme vinteridretter som alpint, twintip eller snowboard, og det vil DNB gjerne støtte opp om, sier Magnus Gilje Sandnæs, som er bankens ansvarlig for arrangementet.

- Hvem vet, kanskje morgendagens Aksel Lund Svindal prøvde seg i bakken for første gang 19. januar, sier han med et smil.

Foto: Ole Ørbech