Søknadsfrist for graduate er 30. september

- At DNB tar samfunnsansvar er helt essensielt

Fersk graduate Sunniva Norang Stenvik er opptatt av bærekraftig vekst, men har også hørt at det er utrolig gøy å være «DNB-er».

IKKE NOE SAVN: Sunniva legger ikke skjul på at hun ikke kommer til å savne studentøkonomien så voldsomt. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 07. sep 2020
Artikkelen er flere år gammel

Tjuefemårige Stenvik er en ekte Oslo-jente, oppvokst i bydelen Nordstrand sør i Oslo. Hun tok sine økonomistudier i Aarhus i Danmark, inkludert et utvekslingssemester på den andre siden av kloden i Auckland, New Zealand. Sunniva har spesialisert seg på bæredyktighet og endringsledelse.

Nå er hun tilbake på Nordstrand, og inne i sine første uker som graduate i Future & Tech, en divisjon i banken som gir råd og lån til store bedriftskunder i bransjer som helse, teknologi, kommunikasjon, industri og fornybar energi. Future & Tech jobber blant annet for å innfri ambisjonene til DNB om en bærekraftig vekst for næringslivet både i Norge og internasjonalt.

- For meg er det å jobbe for en organisasjon som tar samfunnsansvar helt essensielt. Dette er noe som står sterkt hos DNB. 

NEW ZEALAND: Friluftsinteresserte Sunniva ved Tangariro Alpine Crossing på den nordlige delen av New Zealand. Foto: Privat

Utrolig gøy

Sunniva sier det er en stor fordel at DNB er en stor organisasjon hvor det finnes mange karrieremuligheter og mye kompetanse.

- Videre har jeg hørt fra venner og bekjente som jobber i DNB at det er utrolig gøy å være en DNB-er, noe jeg allerede har fått en smakebit av.

Så skal jeg heller ikke legge skjul på at jeg ikke akkurat kommer til å savne studentøkonomien
Sunniva Norang Stenvik

Gleden smittet over

Smakebiten fikk hun blant annet i form av å «bli tatt utrolig godt imot» på første dag med en velkomst fra konsernsjef Kjerstin Braathen, etterfulgt av presentasjoner fra konserndirektører og andre ledere.

- Fellesnevneren var at alle viste et enormt engasjement og en fellesskapsfølelse som jeg merket smittet veldig over på oss graduates. Etter første uke føler jeg meg proppfull av informasjon og motivasjon, og gleder meg til å komme ordentlig i gang i dette DNB-universet

Hva er din anbefaling for dem som snart er ferdig på skolen og vurderer å søke på graduate eller summer internship?

- Gjør det! Et graduate-program gir deg en fantastisk mulighet til å lære masse av utrolig dyktige mennesker. Som graduate har du også mulighet til å prøve ut mye forskjellig og finne ut hva du liker best å jobbe med.

Det er gigantisk!
Sunniva Norang Stenvik

En stor fordel

Sunniva sier at det er en stor fordel at man starter samtidig med mange andre graduates, hvor det så skapes nettverk på tvers av avdelinger.

- I løpet av ett år følger vi et graduateprogram, hvor vi møtes til sosiale arrangementer, workshops og forhåpentligvis en tur til London til våren.

Hva er den største forskjellen mellom å være student og begynne i en «voksenjobb»?

- Jeg trodde den største forskjellen skulle være fleksibilitet, men der tok jeg feil. DNB tilrettelegger for fleksible arbeidsdager, noe jeg verdsetter høyt. Derimot opplever jeg en større teamfølelse i DNB enn hva jeg opplevde som student. Så skal jeg heller ikke legge skjul på at jeg ikke akkurat kommer til å savne studentøkonomien.

FERSKE GRADUATES: Sunniva flankert av Andre Håland (jobber som IT-arkitekt) og Elise Reiten Heen (jobber i DNB Markets). Foto: Stig B. Fiksdal

Gigantisk!

Den ferske graduaten sier hun liker å prøve ut nye sportsgrener og ser fram til hun kan melde seg på et av idrettslagene til DNB, spesielt til «mangekampen», hvor man tester ut mange forskjellige idretter i et uformelt lag med andre kolleger.

Hva har overrasket deg mest i din første uke i DNB?

- Jeg har alltid visst at DNB er et stort konsern, men det som har overrasket meg er hvor stort det faktisk er. Det er gigantisk! De første dagene kjente jeg på et behov for å se et organisasjonskart for å få alle de løse trådene til å henge sammen. Jeg trodde også at DNB kun holdt til i midtbygget, men jeg forsto raskt at det også er et østbygg og et vestbygg.