Nå må el-bilister også betale den

El-kjøretøy har vært fritatt avgiften siden januar 2018. Fra 1. mars i år gjelder denne avgiften også for el-kjøretøy.

TFA: Stortinget har besluttet at elektriske biler og motorsykler nå også skal betale trafikkforsikringsavgift Foto: NTB scanpix
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 08. mar 2021
Artikkelen er flere år gammel

Stortinget har besluttet at elektriske biler og motorsykler nå også skal betale trafikkforsikringsavgift. Har du elkjøretøy vil du derfor kunne forvente deg en økt sum på fakturaen i forbindelse med neste fornyelse av forsikringen din.

Lavere avgift enn på fossildrevne biler

El-kjøretøy får samme trafikkforsikringsavgift som for motorsykkel. Satsen er på 5,85 kroner per døgn, noe som utgjør 2135 årlig.  Samtidig som det innføres TFA på elkjøretøy øker avgiften på fossilt drevne biler. Det vil derfor fremdeles være med attraktivt å velge miljøvennlig.

Tidligere veiavgift

Trafikkforsikringsavgift er det som tidligere het veiavgift/årsavgift. Det er regjeringen som har bedt forsikringsselskapene om å fakturere denne sammen med forsikringen, for å gjøre det enklere og mer oversiktlig for bilistene.

Trafikkforsikringsavgiften vil stå som en egen linje på forsikringsavtalen din slik at du ser hva du betaler i forsikringspris og hva som er avgift til staten (TFA). 

Les mer om trafikkforsikringsavgiften