Pride 2020

- Det jeg kommer til å savne mest, er paraden

Det er veldig mange arrangement som også er avlyst, så man må bare akseptere dette – eller glede seg til neste år.

VIL SAVNE PARADEN: Hans-Kristian Buer vil se på den digitale Pride-paraden på hytta sammen med kjæresten.
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 17. jun. 2020
Artikkelen er flere år gammel

Ordene tilhører den DNB-ansatte Hans-Kristian Buer, som jobber som IT forretningsanalytiker i DNB Eiendom. Buer har jobbet i banken siden 2013 og er en ivrig forkjemper for LHBT-miljøet og for at mangfold og likestilling alltid kan bli bedre på arbeidsplassen.

I fjor fortalte Buer en sterk historie om sin start i DNB. I dag snakker han varmt om LHBT- kulturen i Bjørvika.

-  Jeg fikk bare positive reaksjoner på artikkelen. Når det gjelder LHBT i Bjørvika (DNBs hovedkontor – red.anm.), så er det fint der. Det er de i Oslo generelt også. 

I FJOR: Hans-Kristian og kjæresten hans på fjorårets Pride. Foto: Privat

Går feil vei i noen land

Om det fint å være homfofil i Oslo, sier Hans-Kristian at det går feil vei i mange land.

-  Her i Bjørvika kan vi oppfordre alle til å gå i Pride-toget. Det kan vi ikke i flere av utenlandskontorene våre. I Riga kan man risikere å bli utsatt for vold i Pride-paraden, så der kan vi ikke oppfordre våre kolleger til å delta.

Er vi så progressive i Norge at vi fort glemmer at det ikke er så lett å være en åpen LHBT-er i andre samfunn?

- Ja, det er først de siste årene jeg har satt meg inn i LHBT-rettigheter, og jeg har lært meg at vi ikke skal ta ting for gitt. Til og med i europeiske land så forbys nå homofil propaganda, utviklingen går rett og slett feil vei. Jeg føler at vi i Norge har et visst ansvar, og at vi bør reagere når et helt land diskriminerer sine statsborgere slik.  

Jeg tenker at alle som har personalansvar i DNB bør vite hvordan de bør møte LHBT-personer i arbeidshverdagen
Hans-Kristian Buer

Kan lytte til andre

Selv om Buer mener DNB gjør mye riktig når det gjelder mangfold og likestilling, kan ting alltid bli bedre.

-  Jeg tenker at alle som har personalansvar i DNB bør vite hvordan de bør møte LHBT-personer i arbeidshverdagen. Det er flere Pride-organisasjoner vi kan lytte til for å få innspill om hvordan vi som en bank kan ta et større samfunnsansvar innen LHBT. Dessuten skulle jeg ønske at all DNB-reklame ikke var heteronormativ. Jeg reagerte på dette sist da de digitale festivalene ble lansert, hvorfor er det bare hvite heterofile par med i denne reklamefilmen?  

KJEMPER: Hans-Kristian Buer er en ivrig forkjemper for LHBT-samfunnets rettigheter. Foto: Thomas Stefan Strzelecki

Buer skulle ønske banken kunne ansatt en egen person som kun jobbet med LHBT-politikk i banken, både internt og eksternt. Samtidig vil han gjerne rose Line Merete Bakke, som jobber med mangfold og likestilling i banken.

-    Uten henne så hadde ikke DNB gjort noe i forbindelse med Pride. Det er hun som drar i gang alle foredrag, eventer og aktiviteter i forbindelse med Pride i DNB. Hun gjør en helt fantastisk jobb, og hun fortjener en liten hyllest. Det siste vi har gjort nå er å opprette et eget Pride-nettverk i DNB som består av meg, Line Merethe Bakke og Kaia Marie Rosseland. Vi prøver blant annet å organisere kommunikasjon, parade og regnbueflagg på skjermer i Bjørvika, og vi forsøker å bistå Rigakontoret med å markere Pride.

Til slutt: hvordan skal du og kjæresten feire årets Pride?

-   Hele programmet arrangeres digitalt på live.no/oslopride lørdag 27. juni. Vi skal på hyttetur den dagen og skal følge med på digitale markeringen derfra.

Foto: Privat