DNB og Oslo Pride inngår partnerskap

Alle skal kunne være hele seg på jobb. Det vil DNB signalisere høyt og tydelig ved at banken nå blir hovedpartner for Oslo Pride.

FEIRER PARTNERSKAP: F.v., Dan Bjørke i Oslo Pride og fra DNB, inkluderingsansvarlig Wenche Fredriksen, H-K Buer i LGBT-nettverket og Aina L. Lunde . Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 29. mar 2023
Artikkelen er flere år gammel

DNB jobber for at alle skal føle seg inkludert på arbeidsplassen. Dette er også nedfelt i bankens strategi for mangfold og inkludering.

Det betyr blant annet at alle skeive i DNB skal kunne være hele seg, oppleve at de hører til og ha samme karrieremuligheter som andre.

– En av hensiktene med å bli hovedpartner for Oslo Pride er å «rope dette høyt ut» slik at flest mulig får det med seg. For samtidig som det forplikter oss til å etterleve vårt eget budskap, så setter det også forventninger til omgivelsene. Vi ønsker å bidra til at vi får et samfunn og et arbeidsliv der alle trygt skal få være seg selv og elske den de vil, sier markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde.

Aktiv i paraden siden 2019

At DNB samarbeider med Oslo Pride er ikke nytt. Banken deltok i paraden første gang i 2019. Banken var også en av ti kommersielle aktører som hadde fått plass i paraden i fjor da den skulle arrangeres for første gang etter pandemien. Denne paraden ble imidlertid avlyst som følge av terrorhandlingene på London Pub kvelden før.

Leder for Oslo Pride, Dan Bjørke, er glad for at DNB nå blir hovedpartner.

– Banken har gjennom mange år gjort en viktig jobb for å styrke tilhørigheten til skeive i arbeidslivet. Som en av Norges største arbeidsgivere er DNB også et forbilde for mange andre bedrifter og organisasjoner. Derfor ser vi fram til samarbeidet, sier han.

Som hovedpartner vil banken i år:

  • Delta i paraden i Oslo 1. juli, som er ventet å bli den største noensinne
  • Delta på Pride Business Forum 27. Juni fra 09:00–16:00 på Clarion Hotel i Bjørvika
  • Være synlig til stede på Pride Park på Kontraskjæret 28. juni til 1. juli

– Har mye å lære av Pride

Som hovedpartner forplikter DNB seg til å fortsette arbeidet med å legge til rette for at alle skal føle seg inkludert på arbeidsplassen.

– Vi vet at mye arbeid gjenstår og at vi har mye å lære av Pride. Derfor er jeg sikker på at dette samarbeidet vil komme mange til gode, sier Lemoen Lunde.

Slik jobber banken med kjønns- og seksualmangfold:

  • Banken har et etablert og aktivt LHBT+ nettverk som sprer kompetanse, organiserer events, profilerer rollemodeller og kommer med innspill til tiltak  
  • Banken har fått på plass ledere for LHBT+ nettverket i Bergen, Trondheim, Stockholm, Riga, London og New York.  
  • Banken er med i Nettverk for LHBT+ på arbeidsplassen og samarbeider med flere arbeidsplasser gjennom året om kompetansetiltak og eventer 
  • Det er etablert kjønnsnøytrale toaletter på hovedkontoret i Bjørvika
  • Ledere og ansatte får kurs i Rosa Kompetanse  
  • Ledelsen, representert med fagleder for mangfold og inkludering, er med i styringsgruppen «Rosa Kompetanse Arbeidsliv»   
  • Ansatte ved DNB Riga deltok for første gang i Riga Pride i 2022