Slik utvikler DNB ny kompetanse:

Investeringsrådgiver lærer seg å kode

Når markedet er støvsugd for programvareutviklere, satser DNB på egne ansatte som har lyst til å lære seg å kode.

KLAR FOR NYE OPPGAVER: DNB utdanner egne IT-folk og fageksperter. Investeringsrådgiver Knut Maurset vil bli programvareutvikler, her iført kursgenser. Foto: Privat
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 02. feb 2021
Artikkelen er flere år gammel

DNB har gjort det før og gjør det igjen: utdanner egne IT-folk og fageksperter. Nå er det programvareutviklere som skal utdannes. Tidligere har det vært IT-arkitekter, anithvitvaskingseksperter, IT-sikkerhetseksperter og dataanalytikere.

Banken kjører jevnlig omskoleringsprogrammer for ansatte som har lyst til og tør å satse på en ny karriere i DNB.

13 fikk plass

Investeringsrådgiver på bankens kundesenter i Bergen, Knut Maurset, er blant de 13 av totalt 38 interne søkere, som kom med på opplæringsprogrammet for programvareutvikling.

Fra investeringsråd til koding

Maurset har trivdes god som investeringsrådgiver, men er glad han kom med på programutviklerprogrammet. Han har ingen formell IT-bakgrunn, men har alltid vært interessert i teknologi og har drevet litt med koding på hobbybasis. 

- Det som er så gøy med koding eller programmering, er at du faktisk bygger noe konkret. Jeg liker å se hvordan ting fungerer, og både i denne og tidligere jobber har jeg likt å lære meg alle detaljene i de ulike systemene. Nå får jeg virkelig sjansen til å titte under panseret, sier han.

Mangfoldig gruppe

Blant de 13 deltakerne er det fem kvinner og åtte menn i alderen 24 til 52 år, som hittil har jobbet i ulike deler av banken. Fartstiden i DNB varierer fra to til 22 år.

Gull å gi ansatte muligheten

Tuva Kvalø og Marianne Kostyrka, som er ansvarlig for programmet, ser mange fordeler med å utdanne kandidater som allerede jobber DNB. 

- De trenger ikke onboardes, kjenner kulturen og har allerede et nettverk, sier Kvalø.

- De som er kommet med på dette programmet har også mer variert bakgrunn enn det vi hadde sett for oss da vi annonserte det, og det er bra, mener Kostyrka.

Bruker både eksterne og interne lærere

Deler av opplæringen gis av Glasspaper, AWS og Azure. I tillegg får kandidatene 50 timer med undervisning fra DNBs egne fageksperter.

Programmet startet i januar og varer ut mai.