Ny fullmaktsløsning gjør det enklere å hjelpe

Flere tusen kunder benytter allerede eFaktura-fullmakt, som gjør det enklere å hjelpe andre med regningsbetaling.

GLAD FOR Å HJELPE ELLER Å FÅ HJELP? Med eFaktura-fullmakt vil både regningsmottaker og fullmaktshaver få tilgang til alle eFakturaer. Foto: NTB Scanpix
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 20. apr 2023
Artikkelen er flere år gammel

Mens hver enkelt eFaktura-avtale tidligere måtte meldes over på den som skulle hjelpe til med regningsbetaling, vil den nye fullmaktsløsningen gi både regningsmottaker og fullmaktshaver tilgang til fakturaer fra alle utstedere.  

– Dette er blitt mulig etter at enkeltstående eFaktura-avtaler nå er erstattet med Alltid eFaktura. De som har takket ja til dette, vil få regninger sendt som eFaktura fra alle som tilbyr det, sier Julie Sjølie Baastad i DNB Betalinger.

Dersom det er utstedere du ikke ønsker å motta eFaktura fra, kan du reservere deg mot disse. Det gjør du selv i nettbanken eller mobilbanken.

Med eFaktura-fullmakt vil du i tillegg til å behandle en annens eFakturaer også få tilgang til vedkommendes eFaktura-historikk.

– Forutsetning er at både den som gir fullmakt og den som får fullmakt, er kunde i DNB, presiserer Baastad.

Disse bør teste ut løsningen

Mens profesjonelle verger trenger tjenesten for å kunne betale regninger på vegne av klientene sine, finnes det flere bruksområder for privatkunder.

– Noen ønsker kanskje at flere i en husholdning eller fellesøkonomi skal ha mulighet til å godkjenne samme eFaktura. Andre har eldre foreldre som trenger hjelp til å betale regninger, forklarer hun.

Slik gir du eFaktura-fullmakt:

  • Gå inn på eFaktura under dagligbank i nettbanken, klikk så på "Inviter bruker" nederst på siden. I mobilbanken klikker du på Betalinger, så på ikonet øverst til høyre, deretter på «eFaktura» og så på "Videresend" helt nederst på siden
  • Fyll inn fødselsnummer til personen du ønsker å gi fullmakt til – hvis det er en DNB-kunde blir forespørselen sendt til mottaker.
  • Mottaker må så si ja eller nei til om vedkommende ønsker å motta disse fakturaene på vegne av deg.
  • Når mottaker har sagt ja vil både eier av fakturaene og fullmaktshaver motta eFakturaene, slik at begge har mulighet til å se og behandle dem.
  • Både fullmaktsgiver og fullmaktshaver kan når som helst avslutte fullmaktsforholdet.