- Det handler om å vise at man tør å ta tøffe valg

Møt to interns som ville utfordre seg selv, og fortelle DNB hvordan de skulle fortsette å fly mindre – også etter koronakrisen.

LÆRT MYE: BI-studentene Håvard og Olga har jobbet som interns i DNB i litt over en måned. Foto: Thomas Stefan Strzelecki
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 15. okt. 2020
Artikkelen er flere år gammel

BI-studentene Olga Osborg (23) og Håvard Christiansen (25) har jobbet som interns i rundt en måned i avdelingen Samfunnsansvar og næringspolitikk. For dem har det handlet mye å om lære mer om hvordan det jobbes med såkalt ESG i et stort konsern.

ESG er en engelsk forkortelse for Environmental, Social and Governance, som på norsk kan bli noe sånt som miljø, sosiale forhold og forretningsetikk. 

Femspråklig bondejente

Olga sier at det som har overrasket henne mest med å jobbe i DNB, er hvor kritisk det er å være bærekraftig.

- Og ikke bare for miljøet, men også for å få en langsiktig verdiskapning i en bedrift.

Hun sier det er imponerende hvor stort fokus det er på bærekraft hos DNB og andre aktører, og spesielt hvor gode man har blitt på det.

- Det er en konkurranse om å være best på bærekraft og det handler om å være først ute til å vise at man tør å ta tøffe valg.

Planen er å lande en jobb som gir meg en god start på min karriere
Olga Osborg

Noe Olga selv kan skrive under på. Den femspråklige bondejenta fra Ukraina kom til Norge som tolvåring, og lærte seg norsk på tre måneder.  

- Jeg har alltid hatt et mål om å få en trygg jobb der jeg kan utvikle meg og har tatt valg som åpnet for flest muligheter.

Olga har tatt studiespesialisering på VGS, og startet så på siviløkonomstudiet på BI. Hun er snart ferdig med masteren sin. 

Det har vært krevende å henge med i diskusjoner
Håvard Christiansen
ETTER STUDIENE: - Jeg hadde planer om reise mer etter studiet, men vi får se hvordan verden ser ut innen den tid, sier Håvard. Foto: Thomas Stefan Strzelecki

Ekstremt dyktige og jordnære

Vestlendingen Håvard fra Vigra utenfor Ålesund sier det ikke vært mangel på krevende oppgaver, og at han har lært mye nettopp på grunn av det.

Sammen med Olga har han vært prosjektleder for analyse av reisepolicy i DNB, hvor de har vurdert løsninger for nye reisevaner etter koronakrisen.

- På grunn av reiserestriksjoner har DNB vært tvunget til å reise mindre med fly. Sammen med Olga har jeg undersøkt hvordan DNB kan sikre at de ikke går tilbake til samme nivåer så snart verden ser litt mer normal ut. Vi fant flere barrierer og kom med løsninger for å heve disse.

Det er veldig lett å komme i kontakt med folk høyere opp
Håvard Christiansen

Tåler en spøk

Den fotballglade mannen forteller at han har satt pris på den inkluderende kulturen innad i DNB.

- Selv om teamet mitt består av ekstremt dyktige og kompetente mennesker, er de veldig jordnære og tør å slå av en spøk.

Olga sier at det viktigste hun har lært er at man må ta initiativ

- Man må tørre å spørre og man må tørre å komme med innspill – ellers vil du bare sitte og gnage på dem.

- Til tross for at DNB har en hierarkisk struktur er det veldig lett å komme i kontakt med folk høyere opp, alle henvendelser får et skikkelig svar, legger Håvard til.

Håvard sier også at det å se hvordan et lite team kommuniserer og samarbeider, har vært viktig, i tillegg til å lære hvordan man navigerer seg gjennom en kompleks organisasjon.

OPPRINNELIGE BONDEJENTE: - Jeg har vært mye på gård i min barndom og har både lært meg å melke kuer og bruke ljå, sier Olga. Foto: Thomas Stefan Strzelecki

Fremtiden

Olga avslutter snart en integrert master som er et 5-årsstudium for å bli siviløkonom, en grad hun beskriver som veldig allsidig og som gjør henne godt rustet til de fleste stillingene i finansbransjen.

- Planen er å lande en jobb som gir meg en god start på min karriere med gode utviklingsmuligheter og forhåpentligvis i en bedrift jeg kan se en lang fremtid hos, kanskje DNB?

Vestlendingen Håvard håper å fortsette å bo og jobbe i Oslo etter endte studier.

- Det beste hadde vært å kunne jobbe i DNB. Jeg trives svært godt her. 

Foto: Thomas Stefan Strzelecki