Hva gjelder egentlig av regler for jobbreise?

Kan vi sende våre ansatte ut på jobbreise nå?

Samfunnet åpner saktet opp igjen. Med det øker også ønsket og behovet for bedrifter om å sende sine ansatte ut på jobbreise.

FØR: Slik så det ut i fjor når vi pendlet på jobb.
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 18. jun 2020
Artikkelen er flere år gammel

Utenriksdepartementets reiseråd fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig til land som ikke regnes som trygge av Folkehelseinstituttet. (Se oversikten på FHIs sider).

- Ferie- og fritidsreiser er ikke å anse som strengt nødvendige reiser og frarådes, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i forsikringsskapet til DNB, Fremtind. 

- Blir ansatte som har vært på jobbreise satt i karantene, dekker ikke reiseforsikringen kostnader knyttet til det
Therese Nielsen

Bedriften må selv vurdere om jobbreisen er strengt nødvendig

- Når det gjelder jobbreiser er det opp til den enkelte bedrift å vurdere om jobbreisen er strengt nødvendig å gjennomføre.

Det betyr at bedriften selv skal ha gjort nøye vurderinger, ofte ut fra en samfunnskritisk- og sikkerhetsmessig grunn. - Bedriften må begrense antall ansatte som reiser og gjøre oppholdstiden kortest mulig, sier Therese.

De ansatte som faktisk reiser må selvsagt følge nødvendige smitteverntiltak for å unngå å pådra seg smitte eller spre smitte. 

Hva skjer om det oppstår et skadetilfelle?

Det er viktig å være klar over at ved et eventuelt skadetilfelle er det bedriften som har bevisbyrden for at jobbreisen var strengt nødvendig. Hvis det viser seg å ikke være det, kan handlingen i verste fall vurderes som uaktsom. - Bedriften risikerer med det å få redusert erstatning eller ikke få erstatning i det hele tatt, sier Therese.

- Blir ansatte som har vært på jobbreise satt i karantene, dekker ikke reiseforsikringen kostnader knyttet til det. Avbestilling av jobbreiser som bestilles nå vil heller ikke være dekket av forsikringen, opplyser Therese.

Registrer din reise

Alle som oppholder seg eller planlegger å reise til utlandet oppfordres til å registrere sin reise via www.reiseregistrering.no

FRARÅDES: - Ferie- og fritidsreiser er ikke å anse som strengt nødvendige reiser og frarådes, sier Therese Nielsen, skadeforebygger.