Kortbruken vår gjennom 2019 fram til i dag

Kofferten er endelig pakket - og bankkortet, mobilen og passet er lagt klare. Du skal ut på reise, og banken er med i lomma.

KORTBRUK I FJOR SOMMER: Spania, Norge, England, Italia, Hellas og Tyrkia peker seg ut som våre favorittreisemål. Foto: Jannike Utheim / DNB
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 12. jun 2020
Artikkelen er flere år gammel

Som bank følger vi våre kunder verden rundt; hver gang de trekker kortet, tar ut penger i minibank, besøker nettbanken eller på andre måter «kommuniserer» med oss. I år er det annerledes. For første gang er det ikke et nett av kunder ute på reise – de aller, aller fleste ser vi nå vente tålmodig i lille Norge.

Da lysbryteren ble slått av

For å illustrere dette har vi laget en kartvisualisering som følger kunder på reise i Europa gjennom hele 2019 og fram til i dag. Kan dere spotte høysesongene når vi vanligvis drar på ferie? Og hvilke land som er ekstra populære gjennom året? Og sist, men ikke minst – ser dere de spesielle dagene i mars da myndighetene iverksatte tiltak og ba nordmenn komme hjem? Da slås en lysbryter av på kartet vårt.

Vi følger kundene våre enten de er samlet i Norge, eller drassende på kofferter og ryggsekker på andre siden av verden. Og vi gleder oss til kartet vårt igjen fylles opp av blinkende kundegrupper som koser seg på tur.