Unge sjåfører får billigere bilforsikring

Alle som har registrert 2000 kilometer med øvelseskjøring før de tar lappen, får 70 prosent startbonus på første bilforsikring.

BILLIGERE: Alle som har registrert 2000 kilometer med øvelseskjøring før de tar lappen, får 70 prosent startbonus på første bilforsikring. Foto: NTB
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 01. feb 2024
Artikkelen er flere år gammel

– Øvelse gjør mester, og det gjelder også ved bilkjøring. Mye øvelseskjøring gjør deg god på trafikksikkerhet og reduserer risikoen for ulykker, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen, i forsikringsselskapet vårt Fremtind.

70 prosent startbonus på bilforsikringen

Fra og med 1. februar ønsker Fremtind å belønne deg som prioriterer godt med øvelseskjøring før du får lappen. Registrerer du 2000 kilometer med øvelseskjøring i Kör-appen blir det billigere å forsikre din første bil.

– Vi gir nemlig 70 prosent startbonus til alle førstegangskjøpere av bilforsikring, som har registrert 2000 kilometer i Kör-appen.

– Statens vegvesens anbefaling om mengdetrening, er bakgrunnen for grensen på 2000 kilometer. Når du har kjørt så langt, begynner du å få litt rutine i trafikken, og har fått bryne deg på mange ulike trafikksituasjoner, opplyser Therese.

Som kunde hos oss får du også rabatterte priser på kjøretimer hos Kör.

Les mer om Kör

Billigere å låne bort bilen

Tradisjonelt kommer det et tillegg i prisen på bilforsikring hvis bilen skal kjøres av noen under 23 år. Er du under 23 år, og kjører bilen til foreldrene dine, blir deres bilforsikring dyrere. Men har du registrert 2000 kilometer i Kör-appen får de 2000 kr i rabatt på dette tillegget.  

Bruker du en annen app for øvelseskjøring?

Har du logget dine kjørte kilometer i en annen app, kan du kan du flytte inntil 2 000 kilometer til Kör-appen. Dette gjør du ved å sende skjermbilde til fremtind@koer.no, så registrerer de dette i Kör-appen.