Slik er det å jobbe i en av Norges mest innovative bedrifter

DNB topper listen over Norges mest innovative virksomheter i 2020 etter å testet ansiktsbetaling og utviklet nye populære apper.

STOLT SØRLENDING: - Hele DNB har bidratt til at vi fikk denne prisen, så det er vi stolte av, sier bankes forbrukerteknolog, Yngvar Ugland. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 22. apr 2021
Artikkelen er flere år gammel

Norges største finanskonsern ble i 2020 best i undersøkelsen som hvert år rangerer landets 25 mest innovative virksomheter.

- Hele DNB har bidratt til at banken fikk denne prisen, så det er vi er stolte av. Og så er vi ekstra stolte over at et par av de tingene de nevner i begrunnelsen, er veldig knyttet opp mot ting vi har gjort og ting vi jobber med, sier forbrukerteknologen i DNB, sørlendingen Yngvar Ugland, som også er divisjonsdirektør for New Tech Lab i banken. 

Han trekker også fram følgende «nye» apper og løsninger som er godt likt av brukerne, og utviklet av agile team i DNB: MobilbankenSparePuls. Og sist, men ikke minst; kompensasjonsordningen for næringslivet, som ble utviklet på tre uker i fjor.

- Flere av disse løsningene hadde kanskje ikke vært i markedet ennå hvis vi ikke hadde brukt denne arbeidsmetodikken. Vi lanserte løsningene tidlig, og Mobilbanken, Spare og Puls utvikler vi fortsatt. Vi legger fortløpende til nye tjenester, sier han.

Dette likte juryen spesielt

Det er Innovasjonsmagasinet (www.innomag.no) som for sjuende gang gjennomførte denne kåringen. Juryen begrunnelse sier følgende:

- Prisen er et resultat av en innovativ teknologi og digitaliseringsreise der åpen innovasjon og digitale verdikjeder er satt i høysetet. Vipps har blitt en suksess, men selskapet jobber også med en rekke andre initiativ for å møte fremtiden. Blant mange konkrete grep juryen likte var åpningen av eget speiderkontor i Silicon Valley og det faktum at de slo selv Jack Mas røvere (Alibabas konsernsjef – red.kom) når det gjaldt å teste ut ansiktsbasert betaling på Grünerløkka.

Det er få som kan nå så mange mennesker og bedrifter som oss
Yngvar Ugland

I verdensklasse når det gjelder innovasjon

Truls Berg, InnoMags ansvarlige redaktør, sier i en kommentar at listen er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk er innovative – i motsetning til de som kun nøyer seg med å prate om innovasjon.

- Vi understreker at listen bare omhandler norske virksomheter, men felles for alle på listen er at de er i verdensklasse når det gjelder å jobbe aktivt med innovasjon, sier redaktøren i en kommentar.

Juryen ble ledet av InnoMags redaktør, Truls Berg, som har foretatt utvelgelsen av kandidater. Med i juryen i år var professor i innovasjon Ragnhild Nilsen, tidligere Innovasjon Norge sjef Gunn Ovesen, Computerworlds redaktør Henning Meese, professor i innovasjon på NHH Tor W. Andreassen, seriegründer André Eidskrem og professor Leif Edvinsson fra Sverige.

Mulighetene det aldri blir noe av – og de det blir noe av

Er det ikke sånn at mye av det dere holder på med, er jo usynlig, og forblir gjerne usynlig, både for DNBs egne ansatte og ikke minst for kundene våre. Og blir kanskje først kjent flere år fram i tid. Hvor frustrerende kan det være?

- Som det heter i DNB: Vi er jo her for at du skal være i forkant. Det betyr at noen må være helt der i forkant. Som vi har lært av Silicon Valley, så er det slik at det aller mest av nye muligheter aldri blir noe av. Heldigvis er innovasjon viktig for hele DNB, så når vi først kommer opp med noe lurt, så er hele organisasjonen med og bidrar til å løfte fram nye muligheter til potensielt hundre tusen av mennesker eller bedrifter.

Forbrukerteknologen sier at denne prisen anerkjenner at de gjør begge deler.

- At vi både tenker som de som er i Silicon Valley og mulighetene som aldri blir noe av, men også når vi kommer opp med ting som Vipps, så er det få som kan nå så mange mennesker og bedrifter som oss.