Min aksjehistorie:

Audun kjøpte verdens dyreste VHS-spiller

Audun W. Iversen er en dreven forvalter innen finans, men har ikke alltid prioritert riktig. Dette er Auduns beste aksjehistorier.

MYE ERFARING: Audun W. Iversen har lang fartstid innen finansbransjen, og har vært med på flere opp- og nedturer. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 28. jun 2021
Artikkelen er flere år gammel

Gjennom juli og første halvdel av august skal dere få høre fra flere DNB-eksperter som vil dele en personlig aksjehistorie i finanspodkasten «Utbytte». Første episode kommer onsdag 7. juli.

Du vil få høre om både investeringstabber og suksessfulle trades. Og forhåpentligvis vil du som lytter ikke bare sitte igjen med en god historie, men også noen relevante poenger som kan komme til nytte når du gjør dine egne investeringer.

Først ut er Audun W. Iversen, som for øyeblikket er forvalter av det nystartede miljøfondet Future Waves sammen med Isabelle Thompsen.

Audun har ikke bare en, men tre små aksjehistorier han skal dele med lytteren. Den første handler om Tomra-aksjen og en VHS-videospiller – for dem som husker hva det er.

- Dette var i 1988 og jeg hadde fått en interesse for miljøaksjer, og bestemte meg for å kjøpe Tomra-aksjer for 5000 kroner. De hadde gått på børs noen år tidligere.

INGEN VINNER FOR AUDUN: Auduns planlagte kjøpt av Tomra-aksjer i 1988 gikk ikke helt etter planen. Foto: NTB

På veien til banken går det galt

Den gang kunne du ikke kjøpe aksjer på en app på mobilen, men du måtte møte opp fysisk i et bankkontor og trekke kølapp. Kjøpe aksjer på gamleskolen-måten, altså.

Og det er på vei til banken det hele går galt for Audun.

- Jeg går forbi en Elkjøp-butikk hvor de annonserer med et salg på en VHS-spiller. Det var et kjempetilbud.

Pris? Den kostet 4600 kroner.

-  Jeg tror den spilleren har kostet meg rundt 150.000, men jeg har sluttet å regne på det. Verdien har sikkert doblet seg siden det.

Hva skjedde så med VHS-spilleren? Den røyk da et samboerskap røyk, men Audun understreker at du likevel ikke kan sette en prislapp den opplevelsen det var å se «Blues Brothers» hjemme sammen med gutta.

Hør hele historien her fra 7. juli kl. 06:00, hvor Audun også forteller om da kompisen hans prøvde å kjøpe Yahoo!-aksjer under doctcom-bølgen – og bommet litt på navnet. 

Del din aksjehistorie – vinn premie!

Har du også en spennende eller morsom aksjehistorie du vil dele med omverdenen (gjerne anonymt), så send den til nyhetstips@dnb.no. Ukens beste aksjehistorie får en Acapella Care trådløs høyttaler til en verdi av cirka 1500,-. 

Foto: Kreafunk

Merk: Å kjøpe og selge aksjer innebærer høy risiko fordi verdien i verdipapirer svinger med tilbud og etterspørsel. Historisk avkastning i aksjemarkedet vil aldri være noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, aksjeselskapets utvikling, din egen dyktighet, kostnader for kjøp og salg, samt skattemessige forhold.

Innholdet i denne artikkelen er verken ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om investeringer, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon.