Dette er Norges beste aksjefond

Dine Penger har rangert 85 fond. Ett fond som står igjen som det aller beste.

DNB SMB: Forvalter Dag Hammer styrer fondet DNB SMB. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 08. jun 2022
Artikkelen er flere år gammel

Dine Penger har rangert meravkastningen i 85 fond som er hjemmehørende i Norge. Nettstedet publiserte kåringen onsdag 8. juni og sier at vinnerne av disse forvaltede fondene er de forvalterne og fondene som har gjort det beste de siste fem årene målt etter sin referanseindeks. 

Vinneren er i kåringen er DNB SMB, fondet som investerer i små og mellomstore bedrifter, hovedsakelig i Norge. 

Dine Penger skriver at fondet har gitt kundene en meravkastning på 10,51 prosent i snitt hvert år de siste fem årene. 

"Jeg kan ikke være noe annet enn å være strålende fornøyd med de siste fem årene. 2019 og 2020 var to fantastiske år, hvor så godt som alt gikk riktig vei", sier forvalter Dag Hammer til Dine Penger

DNB Grønt Norden kommer også godt ut av Dine Pengers kåring, og er det eneste nordiske fondet som har gitt meravkastning de siste fem årene. 

Merk: Å kjøpe og selge aksjer innebærer høy risiko fordi verdien i verdipapirer vil svinge med tilbud og etterspørsel. Historisk avkastning i aksjemarkedet er aldri noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, aksjeselskapets utvikling, din egen dyktighet, kostnader for kjøp og salg, samt skattemessige forhold.

Innholdet i denne artikkelen er verken ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om investeringer, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon.