DNB rangert som beste fondsleverandør i Europa

Ifølge en ny rangering foretatt av investornettverket SharingAlpha er DNB Asset Management helt i toppen blant fondsselskaper i Europa.

PÅ TOPP: Profesjonelle fondsinnkjøpere i Europa rangerte nylig DNB Asset Management helt i topp blant internasjonale fondsleverandører. Foto: NTB Scanpix
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 19. feb. 2020
Artikkelen er flere år gammel

SharingAlpha er et nettverk av profesjonelle innkjøpere av fond i Europa. Hvert år velger de ut og rangerer hvilke fond som er foretrukket blant investorene, de rangerer også fondsselskapene bak.

For å komme høyt på listen må selskapene ha levert god meravkastning over tid, skriver nettstedet Investment Europe i en artikkel forrige uke.

DNB helt i topp blant internasjonale fondsforvaltere

På rangeringen som ble offentliggjort nå i februar 2020 kommer DNB Asset Management ut som beste fondsforvalter, med skotske Baillie Gifford og engelske RWC Partners som henholdsvis nummer to og tre, i følge SharingAlpha. 

Foto: SharingAlpha

Fondet DNB Teknologi er eneste norske fond på topp 10-listen

Vårt Teknologi-fond ble rangert som nummer fire av de europeiske fondsinnkjøperne. Med tanke på at det er hundrevis tilgjengelige fond i det europeiske markedet er dette en stor prestasjon.  

FONDSTOPP: Anders Tandberg-Johansen har i en årrekke ledet teknologi-teamet som forvalter suksessfondet DNB Teknologi. Foto: Stig B. Fiksdal

I følge Investment Europe representerer rangeringen av fondene mer de profesjonelle innkjøpernes forventning framover enn de faktiske prestasjonene bakover i tid. Samtidig henger dette som regel sammen, investorer har gjerne høyere forventninger til dem som har levert tidligere.

Les  Investment Europe’s artikkel her.

Foto: SharingAlpha

 

MERK: Tidligere prestasjoner eller historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning i et fond. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, forvalterens dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved kjøp, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.