Aksjer og fond:

– Indeksfond kan være grunnmuren i aksjesparingen

«Sbanken og DNB utmerker seg som svært billige på indeksfond» skrev Dagens Næringsliv i en nylig publisert undersøkelse.

LAV: – Vi ønsker at terskelen for å komme i gang med aksjefondssparing skal være så lav som mulig, indeksfond er billig og enkelt, sier Gunnar Høivik. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 19. mar 2024
Artikkelen er flere år gammel

Det er høyt trykk i sparingen om dagen og indeksfond er en gjenganger på topplistene over mest nettokjøpte fond i DNB.

– Vi ønsker at terskelen for å komme i gang med aksjefondssparing skal være så lav som mulig, og indeksfond er billig og enkelt, sier Gunnar Høivik.

Høivik har ansvaret for fondshandel og utvikling av de tekniske løsninger som gjør at du og jeg får handlet fond på en så smidig måte som mulig i DNB og Sbanken.

– Indeksfond er ypperlig som grunnmur i de fleste aksjeporteføljer, sier Høivik.

– Det er veldig hyggelig å få anerkjennelse fra DN om at Sbanken og DNB utmerker seg som svært billig på indeksfond, sier Høivik. 

Les Dagens Næringsliv sak her. Sitatet finnes blant annet på et bilde på journalistens LinkedIn-profil.

På aksjesparekontoen tilbyr DNB 45 indeksfond fra 7 ulike forvaltningsselskaper.

– To av de mest kjøpte fondene på plattformen, både DNB Global Indeks A og KLP AksjeGlobal Indeks N koster totalt 0,2 prosent årlig av markedsverdien til sparingen i fondet, sier Høivik.

Du kan investere i DNB Global Indeks A for så lite som 100 kroner, og blir pengene dine plasser i omtrent 1.600 av de største og viktigste globale selskapene.

Konkurransedyktige vilkår

– Vi jobber hardt for å ha en konkurransedyktig og attraktiv spareplattform, og vi ønsker å vise at fortjener kundenes tillit, sier Høivik.

– Det kommer til å komme flere spennende nyheter for fondskundene våre framover, avslutter Høivik.

Innholdet i artikkelen er å anse som markedsføringsføringsmateriale fra DNB og skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som investeringsrådgivning tilpasset den enkelte investors situasjon. DNB påtar seg ikke noe ansvar som følge av at innholdet i artikkelen legges til grunn for eventuelle investeringsbeslutninger. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.