Disse matvarene har økt kraftig i pris

En rekke varer ble dyrere over natten.

ØKT MYE: Zalo har økt med hele 43 prosent hos Coop Extra. Foto: Agnete Bråtun
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 01. feb 2023
Artikkelen er flere år gammel

Det har vært varslet at matvarer ville bli dyrere fra og med 1. februar. Og det stemmer. Enkelte varer har økt nesten 50 prosent i pris. 

NRK har kartlagt prisøkningen på utvalgte varer i Rema 1000, Kiwi og Coop Extra. 

Ifølge testen har Coop Extra i snitt satt opp varene med 10 prosent. Prisene har økt mest i kategoriene hygiene og såpe med 35 prosent, og pålegg og saft med 15 prosent. 

Rema har i snitt økt prisene sine med 8 prosent. Pålegg og saft ser ut til å ha økt mest, med 20 prosent. Godteri og snacks har økt med 12,2 prosent.

Prishopp på vaskemiddel

Zalo har økt med 43 prosent, fra 27,9 kroner til 39,9 kroner hos Coop Extra. Prisen for Jif-spray har økt med 52 prosent til 49,90 kroner hos Extra.

I tillegg har Mills kaviar økt fra 23,80 til 32,90 kroner, og Gilde servelat fra 14,90 til 20,10 kroner hos samme butikk. Q Naturell yoghurt har økt med 22,3 prosent. 

Usikker på hvordan du setter opp et budsjett for økonomien din? 

TOPPER LISTA: Melange er en av de produktene som har økt mest i pris hos Rema. Foto: Agnete Bråtun

Smør topper listen hos Rema

Den største endringen på Rema 1000 var Melange margarin som har økt fra kr 28,30 til kr 34,90 kroner. Det er en økning på 23 prosent. Det skriver E24 når de sammenligner en rekke varer før og etter prisøkningen. 

SKIVET OST: Denne pakka har økt med 7 kroner hos Rema. Foto: Agnete Bråtun

Skivet ost har blitt dyrere

Tine Norvegia original skivet har også hatt en økning hos de ulike butikkene. Hos Rema har osten økt med hele 19,8 prosent, mens osten kun har gått opp med 5 prosent hos Coop Extra. 

Se hele listen på NRK 

SE PÅ PRISEN: Nå er det viktigere enn noen gang å følge med på prisen på varene du kjøper. Foto: Simen Strømme

Hvordan takle prisoppgangen?

– Mange vil nok merke denne prisøkningen på lommeboka, og jeg skjønner at folk blir bekymret, sier finansrådgiver i DNB Anniken Cappelen Søvik. 

Da gjelder det å følge med på kiloprisen på varene, teste rimeligere merker om det går an, og følge på tilbud, tipser hun. 

– Også kommer det jo fram at prisene varierer veldig fra butikk til butikk. Derfor kan det variere veldig hvor mye favorittpålegget eller brødet ditt nå koster hos de ulike kjedene. Kanskje det er på tide å ta handelen på en annen butikk, dersom du ser prisene på det du handler ofte er lavere et annet sted?