Lavest lånerente får du på grønn bolig/hytte

Lån til energisparende tiltak får du rentefritt ut året

Vil du gjøre energi- og kostnadsbesparende tiltak i hus eller hytte? DNB tilbyr finansiering ut 2024 til null i rente.

VINTER I ÅLESUND: Vinter og kaldt blir det hvert år. Derfor kan det lønne seg å gjøre energibesparende tiltak i hjem og hytte. Foto: Marit E. Giske
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 02. feb 2024
Artikkelen er flere år gammel
DNB tilbyr altså:
  • Ekstra gunstige betingelser hvis du har eller skal kjøpe en energieffektiv bolig eller hytte, det vil si med energimerke A eller B.
  • Rentefritt lån ut året – og deretter bankens beste betingelser – til energi- og kostnadsbesparende tiltak.

Sjekk ut de ulike tilbudene her:

Eksempel på sistnevnte, altså tiltak som vil være bra både for lommeboka og miljøet, er installasjon av luft-til-vann-varmepumpe, solceller og vannbåren varme.

PÅDRIVER: – Vi ønsker å bidra til at flere kan ta klima- og miljøvennlige valg som er lønnsomme i hverdagen, sier DNBs Ingjerd Blekeli Spiten. Foto: Stig B. Fiksdal

Ingjerd Blekeli Spiten, personmarkedssjef i DNB, er glad for å kunne tilby kunder som vil gjøre spare- og miljøinvesteringer, et rentefritt lån ut 2024. Og deretter bankens gunstigste lånebetingelser.

– Strømprisene har de siste par vintrene vært en utfordring for mange og kan bli det igjen. Samtidig må klimautfordringene tas på alvor. Derfor har DNB satt høye mål om å øke utlånene til «grønne» tiltak, sier hun.

Søk lån til energibesparende tiltak/miljølån her

Relatert artikkel Slik holder du strømkostnadene nede

Flere typer grønne lån

Banken har lenge tilbudt gunstig finansiering til bedrifter som vil sette i gang bærekraftige prosjekter samt grønt billån, grønt boliglån og grønt hyttelån til personkunder.

– Nå ønsker vi også å være en pådriver til at flere personkunder skal kunne ta klima- og miljøvennlige valg som er lønnsomme i hverdagen, forklarer Spiten.

Her kan du avtale samtale med en av bankens rådgivere

Gratis og deretter gunstigste rente 

Derfor har DNB gått så langt som å tilby finansiering til null i rente ut året og deretter bankens gunstigste rente til slike tiltak.

– Det aller enkleste er å energieffektivisere boliger når de bygges. Men siden de fleste av oss allerede har en bolig, vil dette tilbudet treffe mange flere enn de andre tilbudene våre, tror personmarkedssjefen. 

Relatert artikkel: Slik får familien større hus og lavere strømutgifter

VARMEPUMPE: Luft-til-vann-varmepumpe er eksempel på investeringer som vil være bra både for miljøet og lommeboka. Foto: NIBE

Slik fungerer miljølånet

Boliglånskunder i DNB kan søke om inntil 300.000 kroner i maksimum 10 år til tiltak som kvalifiserer for støtte fra ENOVA og til utvalgte ENØK-tiltak. Minste lånebeløp er 50.000 kroner.

Som dokumentasjon krever banken at du fremlegger gyldig tilbud fra godkjent fagperson på tiltaket som skal gjennomføres. Banken vil ved fremvisning av faktura utbetale lånet direkte til forhandler.

Les mer om miljølån og søk her

Spar penger og redd kloden samtidig

Mens energieffektivisering dreier seg om tiltak som er til det bedre for miljøet, handler energiøkonomisering om tiltak som er til det bedre for lommeboka di. Altså hvordan du kan bruke energi på en mer økonomisk måte.

Disse tiltakene støttes av ENOVA

Enovatilskuddet gir støtte til en rekke gode energi- og klimatiltak. Blant annet: 

  • Energirådgivning
  • Smart strømstyring for boliger
  • Solcelleanlegg
  • Væske-til-vann varmepumpe
  • Vannbåren varme
  • Balansert ventilasjon   

Les mer på Smarte energi- og klimatiltak | Enova | Enova

I Oslo gir også Oslo kommunes Klima- og energifond støtte til energi- og klimatiltak for privatpersoner og bedrifter. Sjekk hva de støtter her

Ti enkle råd for lavere strømregning | Enova