Tilbyr rentefritt lån ut året til energibesparende tiltak

Vil du gjøre energi- og kostnadsbesparende tiltak i hus eller hytte? DNB tilbyr finansiering til 0 i rente ut 2023.

VARMEPUMPE: Luft-til-vann-varmepumpe er eksempel på investeringer som vil være bra både for miljøet og lommeboka. Foto: NIBE
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 30. jan 2023
Artikkelen er flere år gammel

Eksempel på tiltak som vil være bra både for lommeboka og miljøet er installasjon av luft-til-vann-varmepumpe, solceller og vannbåren varme.

PÅDRIVER: – Vi ønsker å bidra til at flere kan ta klima- og miljøvennlige valg som er lønnsomme i hverdagen, sier DNBs Ingjerd Blekeli Spiten. Foto: Stig B. Fiksdal

Ingjerd Blekeli Spiten er personmarkedssjef i DNB og glad for å kunne tilby kunder som vil gjøre spare- og miljøinvesteringer med et rentefritt lån ut året og deretter med bankens gunstigste lånebetingelser.

– Strømprisene er blitt en utfordring for mange. Samtidig må klimautfordringene tas på alvor. Derfor har DNB satt høye mål om å øke utlånene til «grønne» tiltak, sier hun.

Søk miljølån her

Flere typer grønne lån

Banken tilbyr allerede gunstig finansiering til bedrifter som vil sette i gang bærekraftige prosjekter. Den tilbyr også grønt billån, grønt boliglån og grønt hyttelån.

– Nå ønsker vi også å være en pådriver til at flere personkunder skal kunne ta klima- og miljøvennlige valg som er lønnsomme i hverdagen, forklarer Spiten.

Her kan du avtale samtale med en av bankens rådgivere

Gratis og deretter gunstigste rente 

Derfor går DNB nå så langt som å tilby finansiering til null i rente ut året og deretter bankens gunstigste rente til slike tiltak.

– Det aller enkleste er å energieffektivisere boliger når de bygges. Men siden de fleste av oss allerede har en bolig, vil dette tilbudet treffe mange flere enn de andre tilbudene våre, tror personmarkedssjefen. 

Slik fungerer miljølånet

Boliglånskunder i DNB kan søke om inntil 300.000 kroner i maksimum 10 år til tiltak som kvalifiserer for støtte fra ENOVA og til utvalgte ENØK-tiltak. Minste lånebeløp er 50 000 kroner.

Som dokumentasjon krever banken at du fremlegger gyldig tilbud fra godkjent fagperson på tiltaket som skal gjennomføres. Banken vil ved fremvisning av faktura utbetale lånet direkte til forhandler.

Les mer om miljølån og søk her

Spar penger og redd kloden samtidig

Mens energieffektivisering dreier seg om tiltak som er til det bedre for miljøet, handler energiøkonomisering om tiltak som er til det bedre for lommeboka di. Altså hvordan du kan bruke energi på en mer økonomisk måte.

Disse tiltakene støttes av ENOVA

Enovatilskuddet gir støtte til en rekke gode energi- og klimatiltak. Blant annet: 

•       Energirådgivning

•       Smart strømstyring for boliger

•       Solcelleanlegg

•       Væske-til-vann varmepumpe

•       Vannbårenvarme

•       Balansert ventilasjon   

Les mer på Smarte energi- og klimatiltak | Enova | Enova

I Oslo gir også Oslo kommunes Klima- og energifond støtte til energi- og klimatiltak for privatpersoner og bedrifter. Sjekk hva de støtter her 

Ti enkle råd for lavere strømregning | Enova