Airbnb for parkering

Vetle sa opp jobben sin for å satse på Voids. Konseptet er så enkelt som utleie og leie av parkeringsplasser.

GRUNNLAGT PARKERINGS-APP: Vetle Bjørnstad har stor tro på at Voids skal gjøre livet til folk litt enklere. Foto: Privat
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 24. aug 2021
Artikkelen er flere år gammel

- Jeg tror de fleste av oss kan kjenne seg igjen i hvor frustrerende det er å kjøre rundt i sirkler uten å finne en eneste ledig parkeringsplass, sier gründer og daglig leder av Voids, Vetle Bjørnstad (26).

Bjørnstad har bakgrunn fra elektro og salg, og startet egen bedrift allerede som 19-åring da han og en kompis kjøpte eiendom for å pusse opp og leie ut. Før han satset fult og helt på Voids, jobbet han i et teknologifirma. Nå har han stor tro på at Voids skal gjøre livet til folk litt enklere. 

For noen kan parkeringsangsten være så sterk at de heller lar være å kjøre noe sted hvis de ikke er sikre på å finne parkeringsplass.
Vetle Bjørnstad

-Jeg så stadig ledige parkeringsplasser

- Vi fokuserer på å øke antallet tilgjengelige parkeringsplasser i byene og redusere tiden bilister bruker på å lete etter ledig plass, sier 26-åringen.

Ideen kom da Bjørnstad selv letet etter parkeringsplass i byen uten hell.

- Mens jeg slet med å finne offentlig parkeringsplass så jeg stadig tomme plasser i private oppkjørsler eller bedrifter med parkeringsplasser, som stod ledig.

Bjørnstad forklarer at Voids er en delingstjeneste for parkeringsplasser som gjør det mulig for både privatpersoner og bedrifter å leie ut sine parkeringsplasser. Man kan selv velge hvor lenge, hvor ofte og hvilken pris man ønsker.

- Det kan kanskje virke som en litt sær ting å basere en oppstartsbedrift på, men det handler om å gjøre folks hverdag litt enklere, forklarer han. 

GJØR DET LETT Å PARKERE: Skjermdump av appen Voids. Foto: Skjermdump

DNB støtter grundere

Bjørnstad kontaktet DNB tidlig i prosessen og fikk god veiledning.

- Vi ble kontaktet av Vetle i Voids da han hadde behov for å gå fra idè til bedrift. Vi diskuterte alt fra markedsføringsstrategi til investorpitch. Vi får mange henvendelser fra folk som ønsker å lage app, her skjønte vi tidlig at Vetle hadde gjennomføringsevnen og endringsviljen til å få det til. På toppen av det synes vi at Voids er et veldig spennende konsept. Vi ser at fler og fler ser muligheter i plattformer som frigjør plass eller eiendom til det offentlige markedet. Voids er et godt eksempel på dette. 

Det sier Olle Kronvall som jobber i DNB`s Oppstartslos. 

 

Hjelper parkeringsangsten og miljøet

- For noen kan parkeringsangsten være så sterk at de heller lar være å kjøre noe sted hvis de ikke er sikre på å finne parkeringsplass. 

Det ønsker grunderen å gjøre noe med.

- Samtidig er det et miljøaspekt ved det. I storbyene er opptil 30 prosent av all bykjøring forårsaket av bilister på leting etter parkering, sier Vetle. 

Ikke bare i storbyene

Grunderen understreker at dette er en tjeneste som er ment for både distriktene og større byer.

- De to siste årene har vi sett et stort behov for parkering ved og i nærheten av populære turistdestinasjoner. I 2020 ble det jo totalt parkeringskaos ved mange av de største turistmålene siden hele Norge skulle feriere i eget land. 

Da kunne Voids vært en genial tjeneste å benytte seg av, understreker Vetle.

- Om noen har en plass på tunet eller kan leie ut parkering på et jorde vil dette kunne lette parkeringstrykket langs veiene. Slik kan også farlige situasjoner unngås, avslutter han.