DNB NXT Healthcare

Helseindustri kan bli én av Norges hovednæringer i fremtiden

– Vi vil være brobyggeren som hjelper helseindustrien med å finne riktige partnere og markeder for deres innovative løsninger.

VIKTIGE MARKEDER: – De internasjonale markedene er viktige for den norske helseindustriens fremtid, sier Trine Loe i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 15. mai 2024
Artikkelen er flere år gammel

Det sier Trine Loe, som leder Future & Tech-divisjonen i DNB.

Regjeringen ønsker å satse på norsk helseindustri, og har som mål å doble eksporten av norsk helseindustri til 50 milliarder kroner i 2030.

I nesten to tiår har DNB hatt et strategisk engasjement i internasjonal helseindustri, med kunder spredt over Norden, USA, Europa og Australia. I tillegg samarbeider banken med helseklynger, næringsforeninger og andre næringsrettede nettverk i Norge.

– De internasjonale markedene er viktige for den norske helseindustriens fremtid, og det ligger betydelige muligheter for samarbeid innen forskning og handel. Internasjonalt vil DNB fortsette å utvide nettverk for å hjelpe norske helsebedrifter med å skille seg ut på verdensscenen, sier Loe.

På våre helsekonferanser vil vi dele innsikt og fremme dialog mellom forskjellige aktører
Trine Loe

Loe forteller at DNB har bygget et sterkt internasjonalt nettverk og tilegnet seg verdifull erfaring, som banken involverer helseforetakene i.

– På våre helsekonferanser som vi arrangerer sammen med samarbeidspartnere vil vi dele innsikt og fremme dialog mellom forskjellige aktører, sier hun.

Langsiktig vekst og bærekraft

Rasmus A. Tidemand Figenschou, banksjef for små og mellomstore bedrifter i DNB, forteller at banken vil fortsette å bygge og styrke relasjoner innen industrien.

– Vi må forstå behovene til våre kunder og partnere, og finne innovative måter å støtte dem på. Vårt fokus er på langsiktig vekst og bærekraft.

Ikke minst i nye og voksende industrier som helse
Rasmus A. Tidemand Figenschou

Som Norges største bank er DNB til stede i alle regioner og kjenner godt lokalsamfunnene og ulike nettverk rundt i hele landet.

– Vi har også en solid forståelse av norske bedrifter og det bredere næringslivet. Med den norske staten som vår største eier, føler vi et spesielt ansvar for å bidra til samfunnsutviklingen, ikke minst i nye og voksende industrier som helse, sier Figenschou.

VEKST OG BÆREKRAFT: – Vi må forstå behovene til kunder og partnere, og finne innovative måter å støtte dem på, sier Rasmus A. Tidemand Figenschou. Foto: Stig B. Fiksdal

Årets konferanser

I år vil DNB sammen med samarbeidspartnere arrangere regionale seminarer i Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø og Oslo for å diskutere hvordan vi kan fremme vekst og øke eksporten innen helseindustrien.

– Til konferansene kommer politikere, næringslivsledere, investorer og andre interessenter for å debattere og forme fremtiden for denne sektoren. Det handler om å skape nye arbeidsplasser og å utnytte de mulighetene som finnes i de forskjellige regionene, sier Figenschou.

DNB NXT Healthcare-konferansene

Her kan du melde deg på DNB NXT Healthcare-konferansene: