Svea og DNB inngår avtale om factoring

Svea blir leverandør av factoring-tjenester til DNBs bedriftskunder.

FACTORING-AVTALE MED SVEA: - Factoring gir full oversikt over utestående regninger til enhver tid, sier Anders Grevstad i DNB og Frode Kvarsnes i Svea Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 29. aug 2022
Artikkelen er flere år gammel

DNB har inngått avtale med Svea om levering av factoring-tjenester til bedriftskunder

- Vi ønsker at våre kunder skal få tilgang til attraktive og gode factoring-løsninger og er glade for å ha inngått avtalen med Svea, sier Anders Grevstad, divisjonsdirektør i DNB.

FACTORING TIL KUNDENE: - Vi ønsker at våre kunder skal få tilgang til attraktive og gode factoring-løsninger, sier Anders Grevstad i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal

Hva er egentlig factoring?

Innunder factoring ligger fakturaadministrasjon, finansiering og kredittsikring. Fakturaadministrasjon inkluderer alt fra faktura er sendt til pengene er på konto og reskontroen er ført. Kundefordringer kan forskutteres med inntil 85 prosent, og kredittsikring er en forsikring som trer i kraft dersom kunden ikke betaler. 

Med Svea som leverandør får vi en moderne og framtidsrettet factoring-løsning
Anders Grevstad

Framtidsrettet factoring-løsning

– Vi har mange fornøyde factoring-kunder i DNB. Med Svea som leverandør får vi en moderne og framtidsrettet factoring-løsning som vil gi bedriftene full oversikt over utestående regninger til enhver tid og som gir god integrasjon med regnskapssystemene, sier Grevstad.

BRUKERVENNLIG FACTORING-LØSNING: - Våre kunder forteller oss at løsningen er brukervennlig, sier Frode Kvarsnes i Svea. Foto: Stig B. Fiksdal

– Forenkler hverdagen

Frode Kvarsnes, Business Area Manager i Corporate Financial Services, Svea Norge, forteller at markedet for factoring er i stor endring og at digitale løsninger blir mer og mer viktige. Svea jobber kontinuering med å utvikle sitt factoring-produkt og sin markedsposisjon.

– Med Sveas factoring-løsning kan vi bidra til å forenkle hverdagen til små og mellomstore bedrifter. Vår løsning gir kundene tilgang til en sømløs tjeneste mellom regnskapssystemer og bank, hvor data vises i sanntid, sier Kvarsnes.

Vår løsning gir kundene tilgang til en sømløs tjeneste mellom regnskapssystemer og bank

- Våre kunder forteller oss at løsningen er brukervennlig og at betjeningskonseptet der en finanskonsulent hjelper bedriftene med gode råd er meget verdifullt.

Avtalen med Svea skal nå behandles av Finanstilsynet. Kundene vil fortsatt bli betjent fra DNB og gjennom DNBs nettbank, og implementeringen gjennomføres gradvis i løpet av første halvår 2023. 

FORENKLER: - Med Sveas factoring-løsning kan vi bidra til å forenkle hverdagen til små og mellomstore bedrifter, sier Frode Kvarsnes i Svea. Foto: Stig B. Fiksdal