Vil du bli graduate neste år? Søk nå!

Valeria og Marius er nye graduates i DNB

Valeria brenner for bærekraft, Marius for fintech. De er nyansatte graduates i hvert sitt program, Corporate og Greenhouse.

GRADUATES: Marius og Valeria har ulik bakgrunn, interesse og utdannelse, og det er noe av det DNB er ute etter – mangfold! Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 5 min lesetid
Publisert 19. sep 2022
Artikkelen er flere år gammel

Som Corporate Graduate har Valeria Clivaz (25) tilhørighet i avdelingen for Samfunnsansvar og næringspolitikk, men skal i løpet av året hospitere ulike steder i banken for å bidra, lære og knytte kontakter. Hun er en av sju som startet på dette programmet i august.

Marius Bæver Larsen (26) følger et annet opplegg som graduate i Greenhouse, IT-sikkerhet. Der skal han i løpet av to år ha både teori og praksis. Han er en av totalt 12 som startet på Greenhouse i høst. Greenhouse tilbyr også to andre retninger, IT-arkitektur og utvikling/programmering.

Søke Corporate graduate 2023 her
Søknadsfrist 6. oktober 2022 

Søk Greenhouse graduate 2023 her 
Søknadsfrist 1. november 2022

Ulik bakgrunn

Valeria vokste opp i Genève i Sveits med sveitsisk far og mexicansk mor og er derfor vant til å ferdes i internasjonale miljøer. Hun har tatt 5 års økonomiutdannelse i Madrid. Derfra dro hun til Norge på utveksling – noe hun har gjort to ganger faktisk. 

Marius er fra teknobyen Kongsberg hvor han ble eksponert for teknologi allerede fra barnsbein av. Nå har han en mastergrad i computer science fra NTNU med fokus på software development. 

SOSIALE MØTEPLASS: Her tar Marius og Veleria seg i kaffe i Børsbaren i DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo. Foto: Stig B. Fiksdal

De har altså ulik bakgrunn, interesse og utdannelse, og det er noe av det DNB er ute etter – mangfold. Det vil si personer som kan tilføre banken noe nytt og utfordre etablerte sannheter og hverandre.

Valeria, hvorfor valgte du Norge og DNB?

– Det var mye jeg likte med Norge, spesielt arbeidskulturen, det burde mange land lære av. Jeg søkte derfor jobber både her og andre steder. Da jeg fikk muligheten til å jobbe med UN Global Compact her i Norge ga det mersmak, og jeg ønsket å kombinere det med min tidligere erfaring i finansbransjen. Derfor søkte jeg  om å komme med på Corporate Graduate-programmet i DNB.

Valeria snakket med daværende graduates i DNB for å få tips før hun søkte.

– De fortalte at du kunne få erfaring fra fire ulike deler av banken og skreddersy opplegget etter interessene dine. Det passet meg veldig bra siden jeg ønsket å få erfaring fra andre deler av bank enn Markets og analyse, som jeg har jobbet med før. 

Alle der virket veldige åpne og glade for å jobbe i DNB
Marius Bæver Larsen, graduate i DNB

Marius, hva fikk deg som teknolog til å velge DNB?

– Jeg ville jobbe i et selskap med gode verdier, og da DNB presenterte seg på karrieredagene på skolen, ble jeg veldig interessert. Alle der virket veldige åpne og glade for å jobbe i DNB.

Marius snakket først med venner som har hatt summer internship i DNB.

– De har trivdes veldig god her. Jeg visste også at DNB er langt fremme på teknologi og derfor også ganske innovative. Til tross for at det er en stor arbeidsplass jobbes det agilt. Alt dette gjorde DNB veldig interessant for meg.

Hvordan er hverdagen til en graduate?

Valeria: – Vi lærer og erfarer mye fordi vi stadig blir stilt ovenfor nye problemstillinger og får nye oppgaver. Vi er også blitt introdusert for en rekke mennesker som er veldig støttende og som vi kan lære fra. Det er også bra sosialt. Jeg føler at alle vil bidra til at jeg blir integrert både faglig og sosialt.

Marius: – Jeg har samme erfaring som Valeria. Vi fikk en varm velkomst, og det skjer noe sosialt hele tiden, både for alle graduates, for oss innenfor Greenhouse og med de vi jobber sammen med rundt om i DNB. Det er mange møteplasser, både faglig og sosialt. Det virker som om de fleste er glade for å se nye fjes i teamene sine. Mange vil ha oss med, merker jeg, og det gir en god følelse.

Det er også etablert en sosialkomité. Valeria er med der sammen med fire andre graduates.

– Det er en veldig hyggelig gruppe. Vi planlegger nå flere begivenheter. Banken har oppfordret oss til å gjøre dette og gitt oss et budsjett. Hensikten er at vi skal utnytte posisjonen som graduates til å bli kjent og ha det hyggelig sammen, forteller hun.

Hva er drømmejobben når dere er ferdig med programmet?

Marius: – Det er vanskelig å svare på. Jeg har forstått at det i DNB er mange muligheter. Jeg merker allerede at vi får oppgaver og muligheter som vi selv ikke er sikre på at vi er klare for ennå. Jeg har vært interessert i finans og fintech lenge og har ideer som jeg gjerne vil utforske. DNB er åpen for å høre om slike ideer. Vi er et par fra Greenhouse som nå jobber med noe som gir følelsen av å være i en startup, og det synes jeg er kult.  Jeg har ikke noe klart svar på hva som er drømmejobben, men jeg er spent på hvilke muligheter som kan åpne seg etter hvert.

Valeria: – Det er et stort spørsmål. Jeg har alltid villet jobbe med noe der jeg kan gjøre en forskjell. Derfor er det å jobbe med bank, finansieringsprosjekter og bærekraft en drøm jeg har hatt. Jeg ser nå fram til å erfare hvordan ulike deler av banken jobber med dette. Det er helt klart noe i denne retningen jeg vil jobbe med, så får vi se hvor det bærer hen.

Hva vil dere si til dem som vurderer å søke nå?

Valeria: – Når du kommer rett fra skolebenken er graduateprogrammet midt i blinken fordi det gir en myk overgang til arbeidslivet. Du har denne mellomfasen hvor du fortsatt erfarer og lærer sammen med en gruppe likesinnede. Vi som begynner samtidig har mye til felles. Derfor er dette en super måte å starte arbeidskarrieren på. 

Marius: – Som graduate i DNB blir du fulgt opp med sterkt mentorskap. Du har derfor lave skuldre når du må stille spørsmål eller ta opp ting hvis det skulle være noe. Både mentorene og andre bidrar til at du som graduate føler deg hørt og ivaretatt fra første øyeblikk.

God kjønnsfordeling 

Marius synes også det er positivt at det nå er like mange jenter som gutter i Greenhouse. Det er ikke vanlig innenfor teknologi.

– På studiet mitt var fordelingen 70/30, konstaterer han.

Les mer om Greenhouse og hvem banken er ute etter til graduateprogrammene her