Bank til nytte i 200 år:
DNB er i dag Norges største og Europas tiende største bank. Med kunder som vil gjøre det meste selv, enkelt og sømløst.
Mye takket være utstrakt samarbeid mellom aktørene i finansnæringen gjennom årtier er Norge blitt ett av de mest digitale landene i verden. Til forskjell fra mange andre land, brukes det i Norge og Norden nesten ikke kontanter lenger.
DNB har vært ett av lokomotivene i den digitale utviklingen og tatt i bruk det nyeste nye av ny teknologi for å utvikle gode selvbetjente løsninger for kundene:
Vipps som er blitt én av Norges mest kjente merkevarer, ble utviklet i DNB allerde i 2015.
Pass-skanningsløsningen som BankID nå har overtatt og videreutviklet under navnet ID-sjekk, ble også født i DNB.
I løpet av de siste årene har banken bygget nye velfungerende løsninger i skyen:
Spare, mobilbanken for personkunder, DNBs mobilbank for bedrifter. Og sist, men ikke minst; kompensasjonsordningen for næringslivet som ble utviklet på tre uker da pandemien inntraff.
Ny dnb.no og nettsider er bygget, og ny nettbank er rett rundt hjørnet.
- Men den digitale reisen er så vidt begynt, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.
For med ny teknologi kan mye gjøres enda enklere og bedre.
Braathen gleder seg derfor til å skape nye og enda bedre kundeopplevelser, også sammen med Sbanken, som nå blir en del av DNB.
200 år med utlån, investeringer, mye lærdom og vekst har gitt DNB "muskler" og posisjon både nasjonalt og internasjonalt:
- Jeg er spesielt stolt over stiftelsen, som gir utbyttet de får videre til prosjekter som skal fremme idrett og lek, kunst og kultur og utvikling av nærmiljø, sier Braathen.
- Alt dette gir oss et godt utgangspunkt til å møte utfordringene som ligger foran oss.
Konsernsjefen sikter spesielt til klimautfordringene og usikkerheten som krig i Europa, inflasjon, stigende renter og global forsyningskrise har skapt.
- Vi skal fremover, men i historien vår ligger det mye god læring som vi tar med oss videre, sier hun.
Fremover skal DNBs verdiskaping være bærekraftig. Banken skal spille en nøkkelrolle i omstillingen til fornybar energi. Den skal finansiere og tilrettelegge for 1500 milliarder kroner til bærekraftige aktiviteter frem mot 2030. Målet er null finansiert utslipp i 2050.
Banken bruker store ressurser på å bekjempe kriminalitet. Tiltak for å fremme mangfold og inkludering er også høyt oppe på agendaen i DNB.
Med nesten 40 prosent kvinner i ledelsen, deriblant kvinnelig styreleder, kvinnelig konsernsjef og kvinnelig finansdirektør har banken allerede tatt en ledende posisjon på likestilling. Financial Times kåret tidligere i år DNB til en av verdens mest likestilte bedrifter.
Sistnevnte er et et resultat av målrettet jobbing over mange år. DNB hadde allerede på 90-tallet et likestillingsutvalg. På det tidspunktet var bare 6 prosent av lederne i de fire største norske bankene kvinner. DNBs likestillingsarbeid ble betydelig trappet opp i 2015, og det har gitt resultater.
Les også denne saken: Slik ble dagens DNB til - i korte trekk