– Vi er mange som jobber med teknologi uten å være teknologer, sier Maria Ervik Løvold, den femte kvinnelige IT-toppen i rekken.
Til tross for stor mannsdominans i IT-bransjen har hele fem av syv av DNBs IT-topper de siste 20 årene vært kvinner.
Løvold leder nå det som har vokst fram til å bli et av Norges mest spennende IT-miljøer, Technology & Services i DNB.
– Vi har mange dyktige teknologer her. Det trengs, for vi jobber med et stort spenn av teknologier og produkter. Blant annet har vi kommet langt med å løfte tjenester opp i skyen. DNB har også et faglig sterkt miljø innenfor IT-sikkerhet, og vi er på en spennende moderniseringsreise innenfor betaling og kjernebanksystemer, sier Løvold.
DNB har et av Norges største fagmiljøer innenfor betalingstech
For å kunne utnytte mulighetene som ny teknologi gir, trenger DNB flere teknologer de neste årene – deriblant flere kvinnelige teknologer.
– Vi trenger mangfold når vi skal utvikler nye tjenester. Ellers kan vi ende opp med tjenester som treffer bare deler av befolkningen, mener hun.
DNB har allerede flere faglig sterke og dyktige kvinnelige teknologer. Disse er gode rollemodeller for andre som vurderer jobb eller utdanning innenfor teknologi.
For å få tilstrekkelig mangfold trengs det også forretningsutviklere, det vil si folk med annen formell bakgrunn enn teknologi.
Maria Ervik Løvold er selv ikke utdannet teknolog selv om hun leder et av Norges største IT-miljøer. Løvold er utdannet jurist og bisto i mange år forretningssiden i banken med både produktutvikling og juridiske spørsmål.
– Vi er mange som jobber med teknologi uten å være teknologer. Det er verdifullt fordi vi tar med ulike perspektiver inn. Det er når forretningsforståelse og teknologi møtes at virkelig magi kan skje, erfarer hun.
Slik rekrutterer DNB teknologer