Derfor fikk proff gamer sommerjobb i DNB

Dette er erfaringen som gjorde dem attraktive i søkerbunken.

SOMMERJOBB: F.v.: Magnus Vonen, Julie H. Stenberg, Marius Wennersten, Markus Morseth Vonheim, Helene S. Bakke, Tobias Johansen og Rebekka Helland. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 02. aug 2022
Artikkelen er flere år gammel

Det kom inn over 500 søknader til DNB Asset Managements internship for sommeren 2022. 

Marius Wennersten (22) og Markus Morseth Vonheim (25) var to som skilte seg ut i søknadsbunken.  Denne sommeren er de interns i hvert sitt fond, DNB Teknologi og DNB Future Waves.

ATTRAKTIV BAKGRUNN: Wennersten har mye erfaring innenfor gaming. Foto: Stig B. Fiksdal

Får bruk for gamingbakgrunnen sin

– Det jeg trives aller best med i DNB Asset Management er muligheten til å sparre med verdensledende eksperter, både internt og eksternt, sier Wennersten.

Han studerer nå tredje året bachelor på NHH, og det er ingen tilfeldighet at han ble plassert i DNB Teknologi.

– Jeg jobber med innovasjon innenfor gaming. Jeg har drevet med E-sport på verdensklassenivå, og det gjorde meg attraktiv når teknologi-teamet ville forstå innovasjonen i gaming, forklarer han. 

Wennersten bruker mye av tiden sin på å forstå hvilke selskaper som er godt og dårlig posisjonert i denne sammenheng.

Fordel med ingeniørbakgrunn

Markus Morseth Vonheim på sin side studerer siste året med industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU, og jobber tett med fondet DNB Future Waves denne sommeren.

– Jeg bistår i utvikling av risikorapporter. Her har jeg blant annet fått jobbe med faktormodeller og attribusjonsanalyser, samt analyse av bærekraftsdata (ESG).

Han legger til: 

– Basert på bakgrunnen min som ingeniør har jeg også hatt en del eksponering mot programmering, noe som har åpnet en rekke dører for meg i sommer.

MANGE MULIGHETER: Vonheim har fått bruk for ingeniør-bakgrunnen sin denne sommeren. Foto: Stig B. Fiksdal

Fra internship til deltidsjobb

Julie Høiestad Stenberg (26) og Rebekka Helland (23) er deltidsansatte i DNB Asset management. De startet begge som interns i fjor sommer.

– Som intern og deltidsansatt her har jeg fått muligheten til å jobbe med veldig varierte arbeidsoppgaver. Alt fra integrering av bærekraft i investeringsprosessen som jeg jobbet med i fjor sommer, til aksjetrading for alle DNB sine aksjefond som jeg gjør nå, sier Stenberg.

Hun legger til: 

– Når forvalterne i DNB Asset Management ønsker å gjøre endringer i porteføljen, er det vår jobb å kjøpe og selge aksjene til best mulig pris.

Vi opparbeider oss svært verdifulle erfaringer som man ikke får på skolebenken
Julie Høiestad Stenberg

Studerer markedet for «luft-taxi»

Helland jobber som junioranalytiker for fondet DNB Disruptive Opportunities. Hun analyserer markeder og forretningsmodeller som kan bli store i nær eller fjern fremtid.

– En typisk arbeidsdag for meg går i å holde meg oppdatert på utviklingen i enkelte sektorer innenfor våre investeringsområder. Denne sommeren har jeg for eksempel jobbet med markedet for elektriske fly som kan lette og lande vertikalt, altså markedet for «luft-taxi».

Helland synes det er fascinerende hvor raskt forretningsmodeller til selskaper endrer seg.

– Det er kult å kunne jobbe med det hver dag, legger hun til. 

Anbefaler å søke internship i DNB Asset Management

Studentene er samstemte om at DNB Asset Management er et bra sted å jobbe og sanke erfaringer.

– Noe av det beste med å jobbe her er ansvaret og de ulike mulighetene lederne våre gir oss. Jeg har alltid blitt kastet ut i de ulike arbeidsoppgavene jeg har fått, nettopp fordi de stoler på at vi håndterer det, forklarer Julie Høiestad Stenberg. 

Hun legger til:

– Ved å sitte svært tett på forvalterne og få innblikk i deres daglige problemstillinger, opparbeider vi oss svært verdifulle erfaringer som man ikke får på skolebenken.