Mye av DNBs overskudd går til samfunnsnytte:

Turistforeningen jubler over tidenes tildeling

Den norske turistforening (DNT) får i år igjen pengestøtte fra Sparebankstiftelsen DNB – nå hele 50 millioner kroner.

FORNØYD: Generalsekretær i DNB, Dag Terje Klarp Solvang. Foto: Marius Dalseg Sætre
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 04. mai 2021
Artikkelen er flere år gammel

Sparebankstiftelsen DNB eier vel 8 prosent av aksjene i DNB og er dermed bankens største eier etter staten. Stiftelsen bruker utbyttet fra aksjene i DNB til å støtte ulike samfunnsnyttige prosjekter, som for eksempel vedlikehold av DNTs hytter.

Både DNT sentralt og lokale turlag har fått flere tildelinger fra Sparebankstiftelsen DNB opp gjennom årene. 

I fjor ga stiftelsen hele 10 millioner til vedlikehold av hyttene. Og nå 50 millioner, som er den største enkeltstående tildelingen DNT noen gang har fått.

Les om stiftelsens støtteordninger og søk her

PROSJEKT: DNT Drammen og Omegn overtar i disse dager Solheimstulen turisthytte i Jønndalen i Uvdal. Omfattende renovering er allerede igangsatt. Foto: Marius Dalseg Sætre

En fornøyd generalsekretær i DNT,  Dag Terje Klarp Solvang, sier at pengene fra Sparebankstiftelsen DNB er et stort og viktig bidrag til foreningen:

- Dette er fantastisk! Ved hjelp av disse midlene får vi satt i gang helt nødvendig vedlikehold og utvikling av hyttene våre. Mange av hyttene er over 100 år, og det er behov for oppgraderinger som ikke kan løses gjennom dugnadsinnsatsen. Disse pengene bidrar til at vi kan ønske turgåere velkommen også de 100 neste årene, fastslår han.

Gjelder hytter på Østlandet

Tildelingen er øremerket vedlikehold av hytter på Østlandet, hvor stiftelsen har sin opprinnelse. 

Både DNT Oslo og Omegn og DNT Drammen og omegn har flere betjente anlegg i Viken og Innlandet. Flere av medlemsforeningene på Østlandet vil få glede av midlene, ifølge DNT.

GLAD GAVESJEF: Sissel G. Karlsen i Sparebankstiftelsen DNB. Foto: Sverre Chr. Jarild

Stiftelsen prioriter natur og friluftsliv

Tiltak som får flere ut på tur og som stimulerer hver enkelt til å ta vare på naturen, er er et av Sparebankstiftelsen DNBs prioriterte formålsområder.

- Å vedlikeholde hytter og gjøre dem tilgjengelige for alle, bidrar til at flere får mulighet til gode naturopplevelser. Vi ser også viktigheten av å bidra til å ta vare på fremfor å bygge nytt, sier stiftelsens gavesjef, Sissel G. Karlsen.