Disse kvinnene tar DNB inn i fremtiden

Norge trenger flere som jobber med utvikling, spesielt kvinner. La deg inspirere av disse kvinnene som tar DNB inn i fremtiden.

TAR DNB INN I FREMTIDEN: F.v.: Tine Elvevold Fenz, Mia Lindbäck, Aiko Yamashita, Camilla Angel og Naomi Thayalan. . Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 28. okt 2022
Artikkelen er flere år gammel

Både utviklere og mer spissede teknologer er sterkt etterspurt i markedet nå. Ifølge avisen Dagens Næringsliv har krigen i Ukraina forsterket teknologimangelen, siden mange norske selskaper har gjort seg avhengig av ukrainske utviklere.

I Norge er det også fortsatt slik at vesentlig flere menn enn kvinner jobber med IT og utvikling. Ifølge Oda nettverk er bare 29 prosent av de ansatte og 33 prosent av ledere i IT-bedrifter i Norge kvinner.

Slik jobber DNB for å få flere kvinner innenfor teknologi

Om du ikke tar utdanning innenfor IT, kan du likevel jobbe med utvikling hvis du har interesse for det. Agile team trenger folk med ulike erfaringer og bakgrunner.

Her kan du se hvilken bakgrunn og erfaring noen av kvinnene som jobber med IT og utvikling i DNB har – og hva de har utrettet:

DATA SCIENTIST I DNB OG PROFESSOR VED OSLO MET: Aiko Yamashita. Foto: Stig B. Fiksdal

Aiko sikrer ESG-data og ansvarlig AI-praksis i DNB

Aiko Yamashita (41) fra San Francisco i USA leder en ekspertgruppe i DNB som tar for seg ESG-data.

- Hensikten er å sikre at DNB følger konsernets vedtatte ESG-strategi og dermed bidra til å nå bankens bærekraftsmål.

Ved siden av jobben i DNB er hun professor på OsloMet hvor hun underviser data science og er veileder for master- og bachelorstudenter.

Interesser:

Ski, fjellvandring, fusjonskjøkken (å lage og spise). Er ellers levende opptatt av bærekraft/klima, ansvarlig AI/data, mangfold/equity, digital rights/health, økologisk landbruk.

Utdanning og erfaring:

PhD in Software Engineering, har jobbet som data scientist, management consultant, software architect, software engineer, entrepreneur i flere land. 

Stolt av å ha fått til i DNB?

- Datahubben som skal brukes av hele konsernet for å bidra til at DNB oppfyller bærekraftsmålene. At vi har fått på plass en arbeidsmal for data og datavitenskap og en plattform for dataanalyse (plattformen heter IPA). Og ikke minst at vi i samarbeid med Stanford-universitetet har sikret ansvarlig praksis for bruk av kunstig intelligens (AI) i DNB.

NÅ SEKSJONSLEDER FOR KUNDEREISER: Tine Elvevold Fenz Foto: Stig B. Fiksdal

Tine utvikler digitale kundereiser

Tine Elvevold Fenz (34) fra Lillehammer er nå seksjonsleder for kundereiser i Savings & Investments i Wealth Management. Inntil nylig var hun produktsjef for sparing og investering i DNBs digitale kanaler, hvor hun var med på å utvikle Spare-appen.

Bakgrunn og erfaring:

Bachelor I økonomi fra Oslo Met og master fra NMBU. Har jobbet i DNB siden 2011, først deltid på kundesenteret, deretter som konserntrainee i to år. Siden har hun jobbet med digital utvikling innenfor sparing og investering.

Interesser:

Lunsjer, middager og hytteturer sammen med  familie og venner. Har tvillingdøtre på halvannet år.

Stolt av å ha fått til i DNB:

Spare-appen! Vi har klart å lage et verktøy og en plattform som har bidratt til at flere har kommet i gang med fondssparing, deriblant rekordmange kvinner.

SJEFINGENIØR: Izabela Maria Plaskota. Foto: Stig B. Fiksdal

Izabela ivaretar samfunnskritisk infrastruktur

Izabela Maria Plaskota (40) fra Polen jobber som sjefingeniør (nå i fødselspermisjon). Teamet hennes skal sikre stabile tjenester for hele DNB og samtidig modernisere bankens kjernesystemer. 

- Dette er regnet som samfunnskritisk infrastruktur, og det gjør jobben ekstra spennende og givende, sier hun.

Interesser:

Hiking og langrenn i Oslo-marka. 

Utdanning og erfaring:

Master i Quantitative Methods in Economics and Information Systems fra Warsaw School of Economics og en Executive Master of Management fra BI. Har vært både business analyst, IT-arkitekt og konsulent i ulike IT-transformasjonsprosjekter i finansielle institusjoner rundt omkring i Europa.

I fjor ble Izabela kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner

Stolt av å ha fått til i DNB:

- Å sikre stabile tjenester og å bygge et mangfoldig team som skal løse morgendagens utfordringer ved hjelp av moderne teknologier. 

PRODUKTSJEF: Naomi Thayalan. Foto: Stig B. Fiksdal

Naomi utvikler dnb.no

Naomi Thayalan (28) fra Asker jobber som produktsjef for digitale kundeopplevelser på dnb.no.

- Jeg jobber med skjæringspunktet mellom teknologi og forretning og har ansvar for den strategiske retningen og prioriteringen av utviklingen på web-kanalen dnb.no.

Bakgrunn og erfaring:
Bachelor i Økonomi og administrasjon og Master i Marketing and Brand Management. Erfaring fra salg og kundeservice (deltidsjobber ved siden av studier). Bedriftsrådgiver og prosjektleder for nye dnb.no for bedriftskunder i DNB.

Interesser:
Fotball, squash, søm og reising

Stolt av å ha fått til i DNB:

- Å ha bidratt til at vi i fjor lanserte nye freshe og universelt utformet sider på dnb.no.

AGIL COACH: Camilla Angel. Foto: Stig B. Fiksdal

Camilla utviklet boligdrømtesten

Camilla Angel (34) fra Fredrikstad jobber nå som agil coach. Før det var hun forretningsutvikler i avdelingen «Innovasjon og forbedringer». Hun deltok da i flere digitaliseringsprosjekter. Hun var blant annet med på å utvikle "boligdrømmetesten"

Den nye jobben som agil coach går ut på å hjelper team med å samarbeide og kommunisere bedre.

- Vi skal innføre smidig arbeidsmetodikk. Derfor er vi opptatt av prosess, rammeverk og gode praksiser. Målet er å  bedre dynamikken og samspillet i teamet. Dette skal bidra til økt læring og kontinuerlig forbedring.

Bakgrunn og erfaring:

Bachelor i økonomi og administrasjon fra Oslo Met og en Executive Master fra BI. 

Interesser:

Venner og familie. Har samboer og datter på tre år. Liker å trene.

Stolt av å ha fått til i DNB:

Boligdrømtesten! Det er en digitalisert rådgivningstjeneste som skal hjelpe unge førstegangskjøpere med å få råd og veiledning for hvordan de kan oppnå boligdrømmen sin.

FORRETNINGSUTVIKLER: Mia Lindbäck (26). Foto: Stig B. Fiksdal

Mia leter etter nye forretningsmuligheter 

Mia Lindbäck (26) fra Oslo startet som graduate og er nå forretningsutvikler i avdelingen Innovasjon og forbedringer. Der jobber hun i ulike team for å teste ideer og for å finne nye gode konsepter DNB skal satse på i fremtiden.

Mia er også partneransvarlig i personmarkedsdelen av DNB, det vil si at hun jobber med DNBs  samarbeidspartnere.

Bakgrunn og erfaring:

Bachelor i økonomi og administrasjon fra Oslo Met og en master fra NTNUs Entreprenørskole.

- Entreprenørskolen er en ganske annerledes master hvor mesteparten av læringen skjer gjennom praksis i sitt eget oppstartsselskap som du må starte mens du studerer, forteller hun.

Stolt av å ha vært med på i DNB:

- Som partneransvarlig var jeg med på å arrangere DNB NXT Accelerator Program i 2021, et akseleratorprogram for startups. Det er noe av det kuleste jeg har vært med på så langt i DNB.

GJØR DNB RELEVANT FOR FREMTIDEN: Naomi Thayalan, Tine Elvevold Fenz, Mia Lindbäck, Camilla Angel og Aiko Yamashita. Foto: Stig B. Fiksdal