Lag og forening

Endring av styre, daglig leder eller kasserer? Slik går du frem for å registrere det.

1) Velg det som gjelder

2) Registrere endringer i Brønnøysundsregistrene

Endringene registreres elektronisk i Brønnøysundregistrene via Altinn.

Før du begynner er det viktig at du har følgende på plass:

  • Etternavn og fødselsnummer på styremedlemmene/daglig leder.
  • Protokoll fra årsmøtet som viser hvem som er valgt til det nye styret.

Hvis det er nye personer som skal kunne signere avtaler er det viktig at dette blir registrert i Brønnøysundregistrene. Hvis ikke vil avtaler som er signert av det nye styret bli avvist da vi baserer dette på informasjon fra Brønnøysundregistrene. Når endringene er registrert kan de som har signaturrett signere avtaler og utføre endringer som de måtte ønske.

Se veiledning hos Brreg.no

3) Endringer i banken

Bruker i bedriftnettbanken

I bedriftsnettbanken kan brukere ha ulike roller. Skal det kun legges til en vanlig bruker kan administrator gjøre dette i bedriftsnettbanken. Brukeren vil være klar i løpet av få minutter dersom personen allerede er legitimert i DNB.

Alle som skal ha en rolle i selskapet eller foreningen må være legitimert. Er ikke personen legitimert vil dere motta et legitimeringsoppdrag for å gjøre dette.

Administrator må også gi den nye brukeren tilgang til de kontoene brukeren skal ha tilgang til. En vanlig bruker vil kun ha de tilgangene en administrator tildeler.

Administrator og bestiller

Skal det legges til en bruker med administrator/bestillerrolle må dette gjøres etter at den nye bruker er opprettet. Etter at ny bruker er opprettet vil du kunne endre rolle til administrator/bestiller.

Har dere ingen som kan opprette brukere i nettbanken? Da må det sendes inn en manuell bestilling som må signeres i henhold til firmaattest. Det er viktig at det til enhver tid er en bruker som har administrator- og bestillertilgang, slik at dere enkelt kan gjøre endringer og bestillinger.

Ønsker du å bestille kort?

Har dere kort som en person ikke lenger skal ha tilgang til må kortet meldes ut. Kortene er personlige, og skal ikke overleveres til andre.

Korteier kan melde ut kortet ved å kontakte oss på chat eller telefon 915 04800. Eventuelt kan dere spesifisere ved bestilling av nytt debetkort at det skal erstatte den tidligere eieren. Bestillingen må signeres i henhold til firmaattest.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB EiendomHun InvestererDNB Ung

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB