Feriebolig i Spania? Skaff deg finansieringsbevis

DNB Luxembourg hjelper deg med å oppnå det som er den store drømmen for mange av oss: Feriebolig i Spania.

DET ER LOV Å DRØMME: Å eie en feriebolig i Spania er den store drømmen for mange nordmenn. Her fra Cala Figuera i Mallorca. Foto: NTB scanpix
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 31. mar 2021
Artikkelen er flere år gammel

- Vi i DNB Luxembourg har gjennom hele pandemien hatt jevn pågang av kunder som «bare venter på å få mulighet til å reise igjen».  De har nemlig planer om å kjøpe seg feriebolig i Spania, sier kredittsjef Knut Øvreeide. 

Du tenker kanskje «Hvorfor snakker de med banken sin allerede nå? De vet jo ikke engang hva de skal kjøpe?»

- Da har vi i DNB Luxembourg gode nyheter å komme med! Hos oss trenger du ikke å vite hva du skal kjøpe før du søker om et lån, du søker om et finansieringsbevis. 

På jakt etter feriebolig? Søk om finansieringsbevis nå 

Foto: NTB scanpix

Dersom du sender inn en søknad på dnb.no eller per e-post til boliglan@dnbgroup.lu vil vi på et tidlig stadium kunne gi deg estimater på hvor mye egenkapital du vil trenge ut ifra en gitt kjøpesum. 

Flere fordeler med finansieringsbevis

Et finansieringsbevis er et nyttig dokument som bekrefter bankens vilje til å låne deg en viss sum penger basert på gitte antakelser. Det er flere fordeler med dette. For det første vil et finansieringsbevis gjøre deg i stand til å handle raskt når den rette muligheten kommer opp. Det gjør også potensielle selgere/meglere sikrere på din evne til å gjennomføre kjøpet.

Fra en eiendomsmeglers ståsted, vil det bety at de faktisk har en kunde som kan dokumentere at de kan gjennomføre kjøpet.  Som kjøper vil det være du som sitter i førersetet, som gir retningslinjer til megler om hvilken type eiendom og i hvilket prissegment du ønsker de skal fokusere på. Du vil da unngå å oppleve at de foreslår eiendommer som ligger utenfor ditt budsjett, og som kan friste til å «kjøpe over evne».

På jakt etter feriebolig? Søk om finansieringsbevis nå 

Noe rom for pruting

En annen ting som kan være lurt å tenke på er at prisen på de ulike eiendommene som ligger for salg oftest er den prisen selger håper på å oppnå. Dette betyr at det kan være noe prutningsmonn, og da kan det være mulig å komme noe ned i pris med «finansieringen i lomma».

Tidsfaktoren vil også spille inn,- dersom du har finansieringen klar, vil du kanskje kunne ta over eiendommen raskere.

De fleste kundene som henvender seg til oss blir overrasket over hvor høye transaksjonskostnadene er, normalt må du regne med 12–13 % i tillegg til kjøpesum. Dette vil variere litt avhengig av hvor i Spania du kjøper. Det er 17 ulike autonome regioner i Spania som kan ha ulike regler og lover. 

Dersom du sender inn en søknad på dnb.no eller per e-post til boliglan@dnbgroup.lu vil vi på et tidlig stadium kunne gi deg estimater på hvor mye egenkapital du vil trenge ut ifra en gitt kjøpesum.