Pensjonsåret 2021

Slik kan du kommunisere med dine ansatte om pensjon

DNB har utarbeidet en kommunikasjonspakke som hjelper deg med å informere dine ansatte om pensjon.

KOMMUNIKASJONSPAKKE: - Vi hjelper til med å informere dine ansatte om pensjon slik at de får hjelp til å ta gode valg, sier Ståle Frausing i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 14. jan 2021
Artikkelen er flere år gammel

- Vi vet at det er krevende for bedriftene å informere om alt det som skjer rundt pensjon, og vi har derfor laget en kommunikasjonspakke for å hjelpe til, sier Ståle Frausing, salgsdirektør for pensjon mot bedrifter i DNB.

2021 blir et viktig pensjonsår for alle som jobber i privat sektor og har innskuddspensjon. Pensjonskonto lanseres for alle i privat sektor, og der samles pensjonen som arbeidsgiver sparer og som tidligere arbeidsgivere har spart.

DNBs kommunikasjonspakke inneholder:

 • E-post med informasjon til dine ansatte
 • Power point-presentasjon med hjelpetekst
 • Appen Spare
 • Pensjonsreisen
 • ePensjon
 • Seniorsamtalen
Mange seniorer bruker mye tid på egenhånd for å orientere seg om pensjon
Ståle Frausing

Informasjon på e-post til dine ansatte

Dette er en kort tekst som du kan bruke som utgangspunkt som en e-post til alle ansatte om pensjonskonto og de mulighetene pensjonskonto gir.

Presentasjon på power-point

Dette er en kort powerpoint-presentasjon med hjelpetekster som kan brukes som utgangspunkt for å forklare hva egen pensjonskonto er, hvilke valg man har og hva man skal tenke på hvis man ønsker å gjøre en endring.

Spareappen

I appen Spare får ansatte full oversikt over pensjonen sin. ​

- I Spare eller i nettbanken kan hver enkelt ansatt se hvor mye bedriften sparer for dem i pensjon. De ansatte kan også når som helst endre pensjonsprofilen uten at det koster noe. Og, det gjør de selv i nettbanken eller via appen Spare, sier Frausing.

Pensjonsreisen

Alle ansatte får en serie med e-poster som kalles «Pensjonsreisen». ​Her får de kunnskap om pensjonen sin, ​og hvordan de kan påvirke sin egen pensjon. ​

- Vi sender jevnlig ut e-poster til de ansatte der målet er å gi grundig kunnskap om pensjon. Med pensjonsreisen får alle relevant informasjon om sin pensjon til riktig tid, sier Frausing.

ePensjon 

Alle ansatte får tilgang til digitale kurs som utarbeides og distribueres sammen med arbeidsgiver

- Kursene inneholder alt man trenger å vite for å få kontroll på egen pensjon. ​Kursene er enkle og digitale, og hvert av kursene tar bare 4 minutter å gjennomføre, forteller Frausing.

Seniorsamtale for 60-åringer

DNB tilbyr også en samtale om pensjon til ansatte over 60 år. Samtalen er en grundig gjennomgang av muligheter og konsekvenser når man skal ta ut pensjonen.

- Mange seniorer bruker mye tid på egen hånd for å orientere seg om pensjon og hva som skjer når de blir pensjonister. Målet med samtalen er å hjelpe seniorene til å ta gode valg for pensjonstilværelsen slik at de selv kan velge når de vil ta ut pensjonen, avslutter Frausing.

Innholdet i seniorsamtalen er:

 • 60 min samtale og veiledning rundt den ansattes pensjonsavtaler, muligheter, begrensninger og konsekvenser.
 • Kunnskap og innsikt i framtidige pensjonsutbetalinger slik at den ansatte kan ta egne valg for tidspunkt for og nivå på uttak av folketrygd, tjenestepensjoner, eventuell AFP og eventuell egen pensjonssparing.
 • Eget informasjonshefte om viktige pensjonsforhold.
 • Skriftlig oppsummering av samtalen som inneholder konkrete pensjonsberegninger, samt konkretisering av de viktigste punktene for deg å være klar over og ta hensyn til.
 • Informasjonen som kommer fram i møtet vil være fortrolig. Arbeidsgiver vil ikke få innsikt i hva som drøftes.

DNB tar en kostnad for seniorsamtalen som betales av bedriften.