Sparebankstiftelsen DNB har så langt i år gitt 248,5 millioner kroner til gode formål. I fjor ga den over 1 milliard.
Sparebankstiftelsen DNB eier 8,4 prosent av aksjene i banken. Den er dermed bankens nest største eier i DNB etter staten. Stiftelsen har som formål å dele ut utbyttet fra aksjene i DNB til prosjekter som fremmer idrett og lek, kunst, kultur og utvikling av nærmiljø.
Takket være stiftelsen filantropiske virksomhet går altså en stor del av bankens overskudd til samfunnsnyttige formål.
For 2021 vil stiftelsen få utbetalt et samlet utbytte fra banken på nesten 1.268 millioner kroner (9,75 kroner per aksje).
I fjor mottok stiftelsen utbytte fra banken to ganger. I mars 2021 mottok den 1.092 millioner kroner for regnskapsåret 2019, som grunnet myndighetenes utbytterestriksjoner som følge av pandemien, ikke ble utbetalt i 2020. I november 2021 mottok stiftelsen 1.170 millioner kroner i utbytte på DNB-aksjene for 2020 (9 kroner per aksje).
- Stiftelsen kunne derfor også gjennom pandemien tildele like mye i støtte til gode formål som vi hadde planlagt for disse årene. Det er vi veldig glad for, sier André Støylen, administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB.
Sagene IF i Oslo var blant de mange som fikk tildeling i fjor.
Sparebankstiftelsen DNB oppfordrer idrettslag til å ta en utvidet sosial rolle i nærmiljøet. Det gjør Sagene IF, som har fått støtte fra stiftelsen til flere slike prosjekter.
I fjor fikk Sagene 300.000 kroner til jobbtreningsprosjektet Ung opptur, som har gjort det mulig å tilby Abshir og flere andre ungdommer lønnet arbeid med kursing og veiledning:
Siden Sparebankstiftelsen DNB ble stiftet i 2002 har den bidratt med over 8 milliarder kroner til gode formål.