Fikk tilskudd på 70 millioner kroner:

Nå vil DNT pusse opp flere betjente hytter

Den Norske Turistforening (DNT) har fått nye millioner i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

GLAD: – Med tilskudd som dette, og våre mange frivilliges dugnadsinnsats, kan vi holde tilbudet ved like, sier DNTs Dag Terje Klarp Solvang. Foto: Marius Dalseg Sætre
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 13. mai 2024
Artikkelen er flere år gammel

– Dette er vi veldig takknemlige for, og vi lover å bruke pengene klokt. Med denne rause gaven kan vi sørge for at en ny generasjon friluftsfolk får tilgang til opplevelser i naturen, sier Dag Terje Klarp Solvang i en nylig utsendt pressemelding fra DNT.

Relatert artikkel: Nå kan enda flere får pengestøtte fra sparebankstiftelsen DNB

DNTs hytter er åpne for alle

DNTs 580 hytter finnes over hele landet og er åpne for alle. Dette sikrer tilgangen til frilufts- og hytteliv for alle nordmenn, uansett om du har egen hytte eller ikke.

– Våre medlemmer har drevet med delingsøkonomi i over 150 år, lenge før det ble et ord i dagligtalen. Med tilskudd som dette og våre mange frivilliges dugnadsinnsats kan vi holde tilbudet ved like, og sikre at det ikke forfaller for de som kommer etter oss, sier Klarp Solvang.

Disse hyttene skal rustes opp

Tildelingen på hele 70 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB skal gå til opprustning av betjente hytter i Innlandet, Telemark, Buskerud, Akershus og Oslo, som driftes av medlemsforeningene DNT Oslo og Omegn, DNT Telemark og DNT Drammen og Omegn. I tillegg får Leirvassbu og Lågøya (samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd) midler i en egen tildeling.

DNT har fått millionbeløp fra Sparebankstiftelsen DNB flere ganger tidligere også.

Ifølge pressemeldingen er mange av DNT-hyttene over 100 år og har behov for betydelig fornying og vedlikehold. Det å ta vare på DNTs 580 hytter blir en stadig mer krevende og kostbar oppgave for organisasjonen, og særlig gjelder dette de betjente hyttene.

– Nå fortsetter arbeidet med å gjøre det beste ut av disse midlene. Vi skal gjøre alt fra å bytte tak og vinduer til å skifte energiløsninger. Dette er ikke bare viktig for DNT, men for et bærekraftig friluftsliv i fremtiden. Vi mener at hytter vi alle deler kan være en del av løsningen for å ikke bygge ned mer natur, sier Dag Terje Klarp Solvang. 

Dette er Sparebankstiftelsen DNBs søknadsfrister:

  • Beløp inntil 50.000 kroner har løpende søknadsfrist
  • For beløp over 50.000 kroner er søknadsfristene: 1. april, 1. september og 1. desember. Søknaden må være sendt innen midnatt disse datoene
  • Søknad om draktstøtte til idrettslag har løpende søknadsfrist

Lokale søknader kan komme fra organisasjoner og foreninger på Østlandet, siden stiftelsen ble opprettet med sparebankmidler som opprinnelig kommer fra dette området. Men stiftelsen støtter også nasjonale prosjekter.

Søk pengestøtte fra Sparebankstiftelsen DNB her

I siste tildelingsrunde varierte de innvilgede beløpene fra 11.000 kroner til 70 millioner, som DNT fikk. Les her hvem flere som fikk tildeling i denne runden, hva de fikk støtte til og hvor mye.