DNB tilbake i Marbella:

- Vi hjelper våre kunder med å oppfylle en drøm

Skal du kjøpe feriebolig i Spania, er det godt å vite at DNBs mann er tilbake i Marbella for å hjelpe deg med å oppfylle drømmen.

TILBAKE I BYEN: Svein Erik Lampe er DNBs mann i Marbella. Foto: DNB
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 28. sep 2021
Artikkelen er flere år gammel

DNB-kontoret stengte ned i 2020 i Marbella, nå er det åpnet igjen – med samme mann på plass. Hva skjedde egentlig, Svein Erik Lampe?

 - Da epidemien skikkelig kom over oss i mars 2020, gikk også dette området inn i en skikkelig nedstengning. Det var plutselig ikke lov å forlate hjemmet med mindre du hadde en gyldig grunn for det. 

MØTER MANGE INTERESSANTE KUNDER: Kontoret i Marbella et fantastisk sted å jobbe på, sier Svein Erik Lampe. Foto: DNB

Siste flyet hjem til Norge

Lampe og hans bedre halvdel bestemte seg derfor for å flytte tilbake til hjembyen Alta. Noe de klarte med nød og neppe.

- Bilen var pakket og alt var klart for en lang hjemreise med diverse stopp i Europa. Over natta kom det et regelrett portforbud, og etter tre lange uker innelåst i ei leilighet, endte det med at vi kastet oss på siste fly mot Norge mens kaoset var som verst.

Svein Erik mønstret på igjen som rådgiver i DNB, men følte det likevel var noe som manglet i livet.

- Da sjansen til å komme ned hit igjen bydde seg atter en gang, satt ikke avgjørelsen så veldig langt inne. Det tyngste var kanskje å forlate kollegene og jobben i Alta etter såpass kort tid. 

NORSKT – I SPANIA: Kontoret finner du på Marbellas Golden Mile. Adressen er Edificio Centro Expo, Blvd. Alfonso von Hohenlohe s/n, 29602, Marbella. Foto: DNB

Et fantastisk sted å jobbe

Pandemien er på hell og vinteren nærmer seg med stormskritt, hvor lett var det å bestemme seg for å flytte til Marbella igjen?

- Klimaet er selvsagt en avgjørende faktor, men mest av alt er kontoret i Marbella et fantastisk sted å jobbe på. Du møter mange utrolig interessante kunder, med ulike behov, men i hovedsak hjelper vi våre kunder med å oppfylle en drøm, godt støttet av et meget profesjonelt team i Luxembourg.

Den blide altaværingen forteller at han og kona – i likhet med kundene han hjelper – har kjøpt egen leilighet her nede, fire mil øst for Marbella. 

Den eneste norske banken som kan tilby dette

Hva er det DNB-kontoret kan tilby nordmenn som er nysgjerrige på en spansk feriebolig?

- Som den eneste norske banken kan vi tilby finansiering av din feriebolig, med pant i eiendommen her nede. Du slipper å pantsette noe hjemme, og beholder dermed noe av handlefriheten f.eks. når du skal hjelpe dine håpefulle med tilleggsikkerhet ved boligkjøp hjemme.

Lampe understreker at DNB i Marbella veileder kunden gjennom hele kjøpsprosessen, og sørger for at alt går riktig for seg. Og at de gjerne deler lokalkunnskapen med de som trenger råd og tips.

- Du kan søke og få et finansieringsbevis, sånn at du sparer tid og vet hvor mye du kan kjøpe for når drømmeboligen dukker opp. Vi sier ganske ubeskjedent: Kontakt oss først! Det kan spare deg for mye tid og umake underveis i prosessen.

MIDT PÅ THE GOLDEN MILE: - De fleste her nede vet hvor Marbella Club Hotel ligger, og da er vi vis-a-vis dette kjente hotellet. Foto: DNB

Hyggelig med drop-in

Hva er det nordmenn spør oftest om når de besøker kontoret?

- Det må sies at det er veldig mange som kontakter oss digitalt eller per telefon, og som oftest er møtene på kontoret avtalt på forhånd. Noe drop-in er det, og det er selvsagt bare hyggelig!

Det som går igjen av spørsmål er:

  • Hvor mye kan jeg låne?
  • Bruker dere de samme vurderingsregler som i Norge?
  • Kjenner dere den og den megleren?
  • Kjenner dere det og det området?
  • Hvordan er kjøpsprosessen?
  • Kjøpe privat eller i et selskap? 
VEILEDNING: DNB i Marbella veileder kunden gjennom hele kjøpsprosessen, og sørger for at alt går riktig for seg. Foto: DNB

Midt på The Golden Mile

For nordmenn som ikke er så kjent i byen, hvordan finner man kontoret ditt?

- Vi ligger egentlig litt skjermet til, selv om vi befinner oss midt på "The Golden Mile" mellom Marbella og Puerto Banus, men de fleste her nede vet hvor Marbella Club Hotel ligger, og da er vi vis-à-vis dette kjente hotellet.

Foto: DNB