Koronakrisen:

- Vi er bakeriet med ni liv

Bakeriet Daglig Brød mistet 90 prosent av omsetningen over natten da koronakrisen slo til.

STARTET MED HJEMLEVERING AV BRØD OG KANELBOLLER: - Vi kunne lagt oss ned for å dø, alle hadde forstått det, sier gründer Paul Grønseth av Daglig Brød. Foto: Daglig brød
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 16. apr 2020
Artikkelen er flere år gammel

Nå har de startet hjemlevering av brød og kanelboller, og er mer optimistiske enn på lenge.

- Vi kunne lagt oss ned og ventet på døden, alle hadde forstått det. Men, vi er stae og det er vanskelig å gi opp noe som vi ser har livets rett, sier Paul Grønseth, gründer av bakeriet Daglig Brød.

Bakeriet startet for fem år siden som et hobbyprosjekt for gründeren, og gikk raskt til å bli en leverandør av bakervarer, med landbrød og hamburgerbrød til hoteller og restauranter som deres spesialitet. Grønseth forteller også at de har vært gjennom flere kriser før Norge stengte ned 12. mars. 

- Over natten mistet vi det meste av omsetningen. Vi hev oss rundt og flyttet butikken ut på hjul, sier Grønseth.

Vi er optimistiske fordi vi tilfører noe som er bra
Paul Grønseth

Det handler om mer enn bare et brød

Gründeren forteller at de umiddelbart opplevde at de er med på noe som handler om noe større enn bare å levere mat på døra. 

- Brød er et symbol på felleskap og samhold, og vi synes det er utrolig stort at vi leverer til statsledere, helsearbeidere og politifolk – de som driver samfunnet vårt framover, sier han.

LEVERER PÅ DØREN: Hver morgen mellom klokken fem og åtte lever Daglig Brød brød og kanelboller på dørene hos kundene. Foto: Daglig brød

Mange tenker nytt under krisen

I en markedsundersøkelse (*) gjennomført blant norske bedrifter ser vi at mange tenker nytt under koronakrisen. Blant de som er berørt av redusert drift, har 3 av 10 bedrifter rettet seg mot nye kundegrupper, eller sier at de kommer til å gjøre det. Tilsvarende mange (3 av 10 bedrifter) har tilbudt andre produkter eller tjenester.

- Mange bedrifter har det veldig tøft, det har vi også fått bekreftet gjennom tusenvis av samtaler med bedrifter de siste ukene, sier Roger Antonesen,  direktør for små og mellomstore bedrifter i DNB.

- Samtidig tar mange kontakt med oss for å diskutere mulige endringer i forretningskonseptet, og her bidrar vi gjerne, poengterer han.

Ta gjerne kontakt med oss i DNB her.

ENDRER FORRETNINGSKONSEPTET: - Mange tar kontakt for å diskutere mulige endringer i forretningskonseptet, sier Roger Antonesen, direktør i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal
Vi hev oss rundt og flyttet butikken ut på hjul
Paul Grønseth

Stor interesse fra kundene

Gründeren forteller at interessen er overveldende stor.

- Vi har utrolig fine kunder. De er entusiastiske, deler begeistringen med sine naboer og de ønsker at vi skal holde på lenge med dette konseptet, sier Grønseth.

Med minimumspakkene kan vi tjene penger på det nye konseptet
Paul Grønseth

Lønnsomhet i hver levering

For å få lønnsomhet i hjemleveringen tilbyr Daglig Brød en brødpakke på minimum to brød eller minimum fire kanelboller.

- Med minimumspakkene kan vi tjene penger på det nye konseptet, sier Grønseth.

Kvalitet er også et mål, sier den daglige lederen, og sier han får tilbakemeldinger om kunder som sier smøret smelter på brødskiva. 

- Brød og boller bakes mellom klokken to og fire, og er på døren hos kundene mellom klokken fem og åtte. Vi leverer Oslos ferskeste brød, skal du ha det ferskere må du bake sjøl, sier en stolt baker.

Optimistisk for framtiden

Bakeren er mer optimistisk enn noensinne, og årsaken er at de opplever at selskapet tilfører merverdi til kundene.

- Vi er optimistiske fordi vi tilfører noe som er bra, og vi bryr oss genuint om kunden. Tenk i «business» som i kjærlighet – tenk langsiktig, avslutter Grønseth.

* Markedsundersøkelsen er gjennomført av Kantar for DNB i perioden 19.-25. mars 2020, i et landsrepresentativt utvalg blant bedrifter med fire eller flere ansatte. Antall intervju er 624 og undersøkelsen er gjennomført på telefon.