• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Reiseråd og hendelser som kan påvirke reisen din

Spørsmål og svar om hva reiseforsikringen dekker og ikke dekker ved spesielle hendelser og reiseråd fra UD.

Dame i bobil

Reiseråd fra UD

Utenriksdepartementet (UD) gir reiseråd når norske myndigheter mener det ikke er trygt å reise til eller oppholde seg i et bestemt land eller område. Årsaken til reiseråd er vanligvis krig eller uroligheter i et land, men det kan også være naturkatastrofer eller helserelaterte reiseråd, for eksempel i sammenheng med pandemier.

Du finner land med reiseråd på den norske regjerings nettsider. Der finner du også nyttig reiseinformasjon til alle andre land. Reiseinformasjon er ikke frarådinger slik som reiseråd er, men kan fortsatt inneholde nyttige opplysninger du får bruk for når du reiser.

Reiseråd og forsikring

Reiseforsikringen gjelder ikke i reiser til områder som UD fraråder reise til eller opphold i. Derfor er du dekket av en avbestillingsforsikring i reiseforsikringen, som gir deg pengene tilbake dersom du må avbestille en reise som følge av reiseråd fra UD. Reisen må ikke ha vært omfattet av et reiseråd på bestillings- eller betalingstidspunktet.

Reiseforsikringen dekker også evakuering på reise dersom du befinner deg i et land eller område når det omfattes av reiseråd.

Får du ikke reist?

Du kan enkelt melde saken din på nett.

Trenger du hjelp på reise?

SOS International er vår døgnåpen alarmsentral. Ring +47 22 96 50 45 for hjelp.

Rammet av flystreik?

Reiseforsikringen dekker ikke tap og utgifter som har sammenheng med streik og arbeidskonflikter. Vi anbefaler deg å ta kontakt med flyselskapet for informasjon, endring og ombooking av din reise.

Se også forbrukerrådet.no for å se dine flyrettigheter og hva du har krav på.

Vulkanutbrudd på Island

Hva kan få hjelp til?

  • Reiseforsikringen vil kunne dekke evakuering fra rammede områder dersom lokale myndigheter beordrer evakuering. Husk at du må kontakte din turoperatør eller flyselskap først for å høre hva de dekker.
  • Reiseforsikringen vil kunne dekke avbestilling av reisen dersom du skal på reise til et rammet område hvor lokale myndigheter har beordret evakuering. Reisen må være kjøpt før evakueringen startet. Husk at du må kontakte din turoperatør eller flyselskap først for å høre hva de dekker.
  • Dersom flyreisen din blir påvirket av vulkanutbruddet, må du kontakte din turoperatør eller flyselskap.

Israel og Palestina

UD har oppdatert reiserådene for Israel og Palestina.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB