Starte egen bedrift
Vi heier på alle som vil starte bedrift, og vi vet at det kan være mye å tenke på. Derfor har vi samlet banktjenester, regnskap og rådgivning på ett sted. Hvert år hjelper vi 20 000 andre med å realisere drømmen!
DNB Oppstartslos
Vårt gründerteam hjelper deg gjerne i gang med gründerdrømmen
Les merVi hjelper deg i gang med din nye bedrift
Din drøm kan bli virkelighet med mot og hardt arbeid. Ikke alle når målet, men dedikerte gründere kan lykkes. Dette har inspirert oss til å lage denne guiden. Den er full av gode råd for deg som vil starte egen bedrift. Hvordan du bruker den, er opp til deg. Vi håper den hjelper deg med å komme i gang.
Start bedriften med DNB. Vi tilbyr digitale tjenester som bedriftskonto, nettbank og app, samt trygghet og gratis rådgivning for gründere. Med DNB som partner, får du mer enn bare banktjenester - du får støtte på veien mot suksess. Vi er her for deg om du trenger hjelp.
1. Idé og forretningsplan
Finn en forretningsidé som både engasjerer deg og har potensial i markedet.
Les mer2. Synlighet
Sett deg godt inn i konkurransebildet, hvem potensielle kunder er og hvordan du blir sett.
Les mer3. Finansiering
Det finnes flere måter å finansiere bedriften på, enten det er egenkapital, lån eller investorer.
Les mer4. Maler, verktøy og nyttige lenker
Vi har samlet nyttige maler og ressurser for oppstart, drift og ansettelse.
Les mer"Jeg valgte DNB som bank fordi de forstår og investerer tid i gründere. De bruker systemet sitt, kompetansen til de ansatte for å gi fullverdige råd og veiledning, og det setter jeg utrolig stor pris på"
Erik Skotvedt - Founder & CEO @Værbitt
Starte egen bedrift? Disse 10 ulempene bør du tenke på
- Overoptimisme: Det kan ta to til tre år før bedriften blir lønnsom. Vær forberedt på lange arbeidsdager.
- Mangel på plan: En god plan bør inneholde forretningsmodell, markedsanalyse, konkurrentanalyse og realistiske prognoser for inntekter og kostnader.
- For lite variasjon i strategien: Ikke sats alt på én strategi. Ha alltid en plan B i tilfelle den opprinnelige planen ikke fungerer.
- Forventninger til betalingsrutiner: Ikke anta at kundene betaler i tide. Inkluder en strategi for innkreving av utestående fordringer.
- Manglende økonomisk buffer: Ha nok midler til å dekke driftskostnader og uforutsette utgifter.
- Feil valg av lokaler: Velg lokaler basert på strategisk beliggenhet og muligheter for vekst, ikke bare pris.
- Manglende forståelse av finansiering: Banklån til oppstart er sjeldent mulig uten pant. Undersøk alternative finansieringskilder.
- Feil forventninger til inntekter: Det kan ta tid før du kan ta ut en stabil lønn. Vær forberedt på en periode med lav inntjening.
- Feil valg av styremedlemmer: Unngå å kun velge venner og familie. Styremedlemmer bør ha relevant kompetanse og kunne gi råd i kritiske situasjoner.
- Undervurder ikke viktigheten av nettverk: Å bygge sterke relasjoner med andre bedriftseiere, potensielle kunder og bransjeeksperter kan være uvurderlig for din bedrifts suksess.
Er du usikker og trenger noen å sparre med? DNB Oppstartslos hjelper deg gjerne!