Sparing
Finn riktig spareform som passer for deg og din økonomi.
Vil du starte med langsiktig sparing?
Prøv spareveilederenKjøp, selg eller bytt aksjer og aksjefond uten at det utløser skatt underveis
Les mer om AksjesparekontoGi fond i gave
Les mer herKom i gang med sparing til barn
Les mer herSparerådgivning
Alle økonomier er forskjellige, og din unike situasjon er avgjørende for hvordan du bør spare for å nå dine mål.
For å finne ut hvilke spareform og spareprodukt som er riktig for akkurat deg, vil en sparerådgivning derfor ta utgangspunkt i hele deg når vi finner ut hva vi kan anbefale for akkurat deg!
Forskjell på kort og lang sparing
Investeringsrådgiver Nina forklarer forskjellene på kortsiktig og langsiktig sparing.
Sparing på konto
Sparing på konto er et trygt alternativ for penger du skal bruke snart. Som sparing til en buffer, ferie eller oppussing. Du kan enkelt bruke pengene akkurat når du selv ønsker. På sparekonto har du større fleksibilitet enn for eksempel sparing i fond. Skal du spare penger over lengre tid bør du lese om våre andre spareprodukter lengre ned på denne siden.
Sparing i fond
Har du penger til overs hver måned? Da kan fondssparing være et godt langsiktig sparealternativ. Anbefalt sparetid er minst seks år, men du må tåle at sparepengene dine svinger underveis i spareperioden.
Et fond er en kollektiv investering som investerer i flere ulike selskaper. Med et fond sprer du dermed risikoen på sparingen din, og er generelt sett mindre risikabelt enn å investere i enkeltselskaper. Dette gjør sparing i fond til en tryggere spareform enn sparing i enkeltaksjer, men likevel ikke uten risiko. Det er vanskelig å time markedet, og vi anbefaler derfor å spare jevnt og trutt i aksjefond gjennom en månedlig spareavtale.
Investering i aksjer
Investering i enkeltaksjer passer når du vil ta mer risiko med sparepengene, samtidig som du ønsker å bruke mer tid på sparingen din. Investerer du i en enkeltaksjer eier du kun en andel av ett selskap. Anbefalt sparetid er mer enn seks år, men du må tåle store svingninger på sparepengene dine underveis i spareperioden, og at sparepengene kan gå tapt som følge av selskapets konkurs.
For å spre risikoen når du skal investere i enkeltaksjer kan du investere i flere ulike selskaper og bransjer. Du som eier aksjer kan få gevinst på to forskjellige måter gjennom at kursen på aksjen går opp og gjennom å motta utbytte.
Du kan stille spørsmål underveis i sendingen, så svarer vi på alt vi rekker!
Har du lyst til å lære mer om aksjer og fond?
Vi tilbyr gratis nybegynnerkurs for alle som har lyst til å komme i gang med fondssparing og aksjehandel, eller bare har lyst til å lære mer om investeringer. Det du trenger for å delta er en ASK- eller handlekonto hos DNB. På webinaret får svar på alt du lurer på om aksjesparekonto, fond og aksjer.
Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko og forvaltningskostnader. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.
EU-klassifisering av fond og bærekraft i vår rådgivning
SFDR er forordningen i EUs handlingsplan for bærekraftig finans. SFDR skal sørge for at finansinstitusjoner publiserer finansielle produkters investeringsstrategi, investeringsformål og faktiske investeringer.
Våre spareprodukter
Sparekonto
Fleksibel sparing uten begrensning på antall uttak
Sparekonto Pluss
Sett inn 500.000 kroner eller mer og få en bedre rente
Fastrenteinnskudd
Bind pengene i 3, 6, 12 eller 24 måneder
Boligsparing for unge (BSU)
For deg som er opp til 33 år og ønsker å spare til bolig
Boligspar Ekstra
For deg som vil spare mer til bolig utover vanlig BSU
Barnas Sparekonto
Sparekonto for barn mellom 0-18 år
Morsom sparing
Spar litt hver gang du trekker kortet eller betaler regning