Sparing

Vi hjelper deg å finne riktig spareform som passer deg og din økonomi.

Sparing på konto

Fond

Aksjehandel

Pensjon

Aksje­sparekonto

BSU

Hva vil du gjøre når verden åpner igjen?

Sett opp ditt sparemål

Alt du trenger av praktiske råd for å lykkes med egne investeringer.

Få mer informasjon

Kom i gang med sparing til barn

Les mer om sparing til barn

Velg pensjonsprofilen som passer for deg

Les mer om pensjonsprofiler

Sparing på konto

Sparing på konto er et trygt alternativ for penger du skal bruke snart. Som sparing til en buffer, ferie eller oppussing. Du kan enkelt bruke pengene akkurat når du selv ønsker. På sparekonto har du større fleksibilitet enn for eksempel sparing i fond.

Sparing i aksjefond

Har du penger til overs hver måned? Da kan fondssparing være et godt langsiktig sparealternativ. Anbefalt sparetid er minst seks år, men du må tåle at sparepengene dine svinger underveis i spareperioden.

Et aksjefond er en kollektiv investering som investerer i flere ulike selskaper. Med et aksjefond sprer du dermed risikoen på sparingen din, og er generelt sett mindre risikabelt enn å investere i enkelt selskaper. Dette gjør sparing i aksjefond til en tryggere spareform enn sparing i enkeltaksjer, men likevel ikke uten risiko. Det er vanskelig å time markedet, og vi anbefaler derfor å spare jevnt og trutt i aksjefond gjennom en månedlig spareavtale.

Sparing i aksjer

Sparing i enkeltaksjer passer når du vil ta mer risiko med sparepengene, samtidig som du ønsker å bruke mer tid på sparingen din. Sparer du i en enkeltaksje eier du kun en andel av ett selskap. Anbefalt sparetid er mer enn seks år, men du må tåle store svingninger på sparepengene dine underveis i spareperioden, og at sparepengene kan gå tapt som følge av selskapets konkurs.

For å spre risikoen i sparingen i enkeltaksjer kan du investere i flere ulike selskaper og bransjer. Du som eier aksjer kan få gevinst på to forskjellige måter gjennom at kursen på aksjen går opp og gjennom å motta utbytte.

Silje Sandmæl viser hva du kan gjøre med sparepengene dine!

Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, forteller om ulike former for sparing.

Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt forvaltningskostnader. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Sammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

Våre spareprodukter

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB EiendomHun InvestererDNB Ung

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB