• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Internasjonal skatterapportering

Norske myndigheter har inngått internasjonale avtaler om utveksling av formuesopplysninger, FATCA og CRS.

Oslo utsiktsbilde mot Bjørvika

Det betyr at DNB er pliktig til å rapportere kunder som er skattemessig bosatt i andre land til Skatteetaten, som rapporterer informasjonen videre til landene det gjelder.

Hva er FATCA-avtalen?

Som følger av at Norge og USA har inngått avtalen Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA), er DNB som finansinstitusjon pålagt å rapportere formuesopplysninger til norske skattemyndigheter, som rapporterer opplysningene videre til skattemyndighetene i USA. Amerikanske statsborgere har skattemessig tilhørighet til USA og vil bli rapportert på grunnlag av dette.

Les mer om rapportering på IRS sin hjemmeside

Kilde: Skatteetaten

Hva er CRS-avtalen?

Common Reporting Standard (CRS) er et internasjonalt rammeverk for automatisk utveksling av formuesopplysninger mellom skattemyndigheter i ulike land. Over 100 land har undertegnet avtalen, inkludert Norge og alle EUs medlemsland.

Kilde: Skatteetaten

Innsending av egenerklæring

For å sikre at vi rapporterer riktig informasjon til Skatteetaten, trenger vi oppdatert kundeinformasjon fra deg. Dersom du er skattemessig bosatt utenfor Norge, er det viktig at du sender oss ferdig utfylt og signert egenerklæring sammen med eventuell dokumentasjon som viser hvor du er skattemessig bosatt.

Dokumentasjonen må være på norsk eller engelsk.

Egenerklæringen sendes til:
DNB Bank ASA
FATCA/CRS
Postboks 1600, Sentrum
N-0021 Oslo
Norge

Ofte stilte spørsmål

Øvrig informasjon

All informasjon vi mottar i denne sammenhengen behandles konfidensielt i henhold til bankens taushetsplikt, og vil ikke bli brukt til andre formål.

Da DNB ikke kan bistå med skatterådgivning ber vi deg ta kontakt med skattemyndighetene dersom du har spørsmål knyttet til utfylling av egenerklæringen.

For mer informasjon om internasjonal skatterapportering, se Skatteetaten sine sider: Internasjonal rapportering (CRS og FATCA).

Her kan du lese om internasjonal skatterapportering for bedriftskunder:

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB